Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ
«Οχι» στην επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ
  • Μαζική η συμμετοχή εργαζομένων, κατοίκων και φορέων του στη χτεσινή συγκέντρωση
  • Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Αττικής

«Οχι στην επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ. Οχι στην ασυδοσία των βιομηχάνων». Αυτό το σύνθημα - διεκδίκηση διατράνωσαν χτες το απόγευμα κάτοικοι, εργαζόμενοι και φορείς του Θριασίου στη συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Φορέων Θριασίου βρέθηκαν χτες, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έξω από το διυλιστήριο και στο χώρο ανάμεσα στο εργοστάσιο πυρομαχικών της ΠΥΡΚΑΛ. Εκεί που, αντί να προωθείται η «ζώνη ασφαλείας», επιχειρείται να γίνει η επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ επιβαρύνοντας κι άλλο το περιβάλλον και μεγαλώνοντας τον κίνδυνο για την ασφάλεια των κατοίκων.

«Αντισταθείτε τώρα γιατί όταν ξεσπάσει η οργή της Δήμητρας οι υπεύθυνοι δε θα είναι εδώ» τόνισε χαρακτηριστικά ανοίγοντας τη συγκέντρωση η Βιβή Γκίκα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας.

Ο Αντώνης Χοροζάνης, δημοτικός σύμβουλος Ελευσίνας της ΠΑΚΕ, τόνισε ότι «θέλουμε βιομηχανία σύγχρονη αλλά όχι ενάντια στην υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων». Ο Γρηγόρης Πανταζής, από την «Προοδευτική Συνεργασία Ασπροπύργου» επισήμανε ότι «το Θριάσιο είναι η τρίτη πιο μολυσμένη περιοχή στην Ευρώπη. Και ευθύνη γι' αυτό έχουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις αλλά και οι δήμοι της περιοχής που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για τη σημερινή κατάντια».

Στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης ο Βασίλης Πολυζωγόπουλος, από το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΗ, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε ότι το Θριάσιο είναι βιομηχανικά κορεσμένο. Γι' αυτό πρέπει, ο αγώνας, για να μην περάσουν τα σχέδια των βιομηχάνων, να γίνει υπόθεση όλου του λαού του Θριασίου. Να γίνει ένας γενικός ξεσηκωμός που θα αγκαλιάσει όλα τα προβλήματα και θα πει "φτάνει πια". Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος είναι αγώνας ενάντια στους βιομηχάνους και στις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Το Συντονιστικό των Φορέων του Θριασίου ανανέωσε το αγωνιστικό του ραντεβού για τις 27 Ιούνη με συγκέντρωση στην παραλία του Ασπροπύργου ενάντια στα σχέδια κατασκευής εκεί βιολογικού καθαρισμού.

Στην υπόλοιπη Αττική

Την παράνομη λειτουργία, εδώ και χρόνια, των νταμαριών - με ευθύνη και ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων - κατήγγειλαν σε πικετοφορία που έκαναν χτες το απόγευμα στο κέντρο του Μαρκοπούλου εργαζόμενοι, κάτοικοι και φορείς της πόλης αλλά και γενικότερα της Ανατολικής Αττικής. Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

Με αυτοκίνητα, μηχανές, ντουντούκες, σημαίες και κόρνες, διέσχισαν όλους τους κεντρικούς δρόμους του Μενιδίου κάτοικοι και φορείς της πόλης δηλώνοντας ότι θα αγωνιστούν για να προστατέψουν την Πάρνηθα και τα δάση από τα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου.

«Δήμοι, νομαρχίες στηρίζουν τα σκουπίδια του καπιταλισμού» φώναξαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στην πικετοφορία που διοργάνωσε η ΚΟΒ Ανω Λιοσίων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αίτημα να φύγει τώρα η χωματερή από την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ