Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σενάρια...

Οταν η σοσιαλδημοκρατία αναζητά «νέο δρόμο» για να εγκλωβίσει τα λαϊκά στρώματα στους κόλπους της, τότε η πρώτη διέξοδός της είναι η προβολή της «αριστερής συνεργασίας και διακυβέρνησης». Μετά τις προτάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για «συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων» εναντίον της «δεξιάς», χτες ήρθε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Ακ. Τσοχατζόπουλος με άρθρο του στα «ΝΕΑ», για να καταθέσει τη δική του «πρόταση εξουσίας», αυτή της «μεγάλης αριστεράς», στα πρότυπα του κόμματος της «Αριστεράς (Ντι Λίνκε)» της Γερμανίας.

Ο Ακ. Τσοχατζόπουλος αφού πρώτα απέδωσε την «έντονη εκμετάλλευση» που βιώνουν οι λαοί στο «νεοφιλελεύθερο παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό», τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ...«νέο» και «χρηματιστηριακό καπιταλισμό», ο οποίος δε λειτουργεί «με την παραδοσιακή λογική της σταθερής κερδοφορίας του κεφαλαίου, αλλά με στόχο μια διαρκή υπερμεγιστοποίηση των κερδών των επενδυμένων κεφαλαίων», στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι μια «σύγκλιση όλων των αριστερών, σοσιαλιστικών, σοσιαλδημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων» μπορεί να δώσει ...«μια άλλη καλύτερη πολιτική»!

Μια «άλλη πολιτική» που φυσικά δε θα θίγει την «ελεύθερη αγορά», την κερδοφορία του κεφαλαίου, τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις, αφού όπως ξεκαθαρίζει ο Ακ. Τσοχατζόπουλους, «τα σύγχρονα πεδία δράσης και αγώνα για την Αριστερά σε όλη την Ευρώπη», είναι «η διεύρυνση της δημοκρατίας, η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των πολιτών και η προάσπιση των δημόσιων αγαθών», μόνο που ακόμη και ως συνθήματα έχουν καταντήσει κενά περιεχομένου αφού δε συνάδουν με την ύπαρξη και δράση των μονοπωλίων. Στα οποία ο Ακ. Τσοχατζόπουλος όχι μόνο δεν είναι αντίθετος αλλά φανατικός τους υποστηρικτής. Γι' αυτό φροντίζει να αποσυνδέσει τις προτάσεις του από την οικονομική βάση του εκμεταλλευτικού συστήματος, όπως ακριβώς και ο γερμανικός συνασπισμός «Αριστερά», τον οποίο χρησιμοποιεί σαν παράδειγμα, ο οποίος φορώντας «αριστερό προσωπείο» είχε την πλειοψηφία στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βερολίνου εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική του κεφαλαίου...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ