Σάββατο 3 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΜΜΕ
Γύμνια ίδια μ' αυτή της ΓΣΕΕ

Εξαφάνισαν για μια ακόμη φορά τους χιλιάδες εργάτες που διαδήλωσαν με το ΠΑΜΕ, συκοφαντώντας - όπου έγινε αναφορά - τις μεγάλες συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος

Για μια ακόμη φορά, τα ΜΜΕ των μεγαλοεργοδοτών δεν είδαν και δεν άκουσαν για τους χιλιάδες που διαδήλωσαν με τις σημαίες του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα
Για μια ακόμη φορά, τα ΜΜΕ των μεγαλοεργοδοτών δεν είδαν και δεν άκουσαν για τους χιλιάδες που διαδήλωσαν με τις σημαίες του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα
Το απαραίτητο υλικό ακόμα και για ολοσέλιδα αφιερώματα στα χτεσινά φύλλα των εφημερίδων έδωσαν τα ενδοοικογενειακά «καυγαδάκια» μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων που συγκροτούν την πλειοψηφία της συναίνεσης στη ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ). Μια γυμνή στην κυριολεξία συγκέντρωση και μια πορεία που μόνο η παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τη χαρακτήρισε «μαζική» (!) μονοπώλησαν τα ρεπορτάζ στα φύλλα των συγκροτημάτων.

Στον αντίποδα, για ακόμα μια φορά οι χτεσινές εφημερίδες δεν «είδαν» τους χιλιάδες εργάτες οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά στις δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις που οργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις σε 70 πόλεις όλης της χώρας.

Το «Εθνος» με τίτλο «Συστράτευση για αγώνες» δεν αφιερώνει περισσότερες από 100 λέξεις για την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα, ενώ σε άλλα σημεία γίνεται αναφορά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά.

Η «Αυγή» έχει μόλις 100 λέξεις για την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ. Στην ίδια κατεύθυνση η εφημερίδα «Το Βήμα» κάνει μια αναφορά μέσα στο θέμα για τη ΓΣΕΕ για την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Ο «Ελεύθερος», με τον υπότιτλο «Ανοιχτά μέτωπα» και μέσα στο θέμα που αναφέρεται στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αποδίδει στους διοργανωτές τα αρνητικά σχόλια της εφημερίδας για το μέγεθος της συγκέντρωσης των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα! Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «κατώτερη των προσδοκιών των διοργανωτών (!) ήταν και η ξεχωριστή συγκέντρωση του, προσκείμενου στο ΚΚΕ, ΠΑΜΕ».

Η «Απογευματινή» επέλεξε να αναφερθεί στην κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων και στη συμμετοχή των χιλιάδων εργατών στην Αθήνα μέσα σε θέμα με γενικότερο τίτλο «Προτίμησαν τις... διακοπές από την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση». Ούτε λέξη δεν αναφέρουν για τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ ο «Ελεύθερος Τύπος» και τα «Νέα».

Η «Ελευθεροτυπία», κατά την προσφιλή τακτική της αντιΠΑΜΕ προπαγάνδας, στην πολύ μικρή αναφορά της στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, αναφέρει ότι το ΠΑΜΕ «δεν κατάφερε να συνεγείρει τις μάζες, ήταν από τις μικρότερες Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις...».

Τέλος, η εφημερίδα «Καθημερινή», υπό τον τίτλο «Χωρίς επεισόδια η πορεία στην Πρεσβεία», έχει αναλυτικό και πλήρες ρεπορτάζ, παραθέτοντας αρκετά στιγμιότυπα τόσο από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ όσο και από την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ