Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για τις προχτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις και την εξέλιξη των αγώνων. Τους ναυτεργάτες που συμμετείχαν στην απεργία χαιρετίζουν ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
Από την προχτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα |
«Πρώτο, οι συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στο Βόλο, συνολικά σε 70 πόλεις της χώρας ήταν μαζικές, μαχητικές, με χαρακτηριστικό στοιχείο τη συμμετοχή νέων εργαζομένων, νέων δυνάμεων που συναντιούνται με το ΠΑΜΕ μέσα στο δρόμο του Αγώνα.
Η συσπείρωση νέων δυνάμεων (εργαζομένων, συνδικάτων, συνδικαλιστών) είναι ελπιδοφόρο στοιχείο, είναι κατάκτηση που καταγράφει την αύξηση της δύναμης και του κύρους του ταξικού κινήματος.
Είναι ελπιδοφόρο στοιχείο που μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στον αγώνα κατά του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής, στην ανάπτυξη ισχυρού διεκδικητικού κινήματος, στην προσπάθεια αλλαγής του συσχετισμού δύναμης, ώστε να γίνουν ουσιαστικά βήματα στην ανασύνταξη - αναγέννηση του εργατικού κινήματος».
«Δεύτερο - συνεχίζει η ανακοίνωση - οι συγκεντρώσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, γενικότερα οι συγκεντρώσεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, ήταν για άλλη μια φορά άμαζες, πάμφτωχες, αποδεικνύοντας ότι οι εργαζόμενοι γυρίζουν τις πλάτες στις δυνάμεις οι οποίες στηρίζουν διαχρονικά την αντιλαϊκή πολιτική, υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις με άθλιους όρους και είναι συνένοχες για την κατάργηση κοινωνικών, ασφαλιστικών, εργασιακών δικαιωμάτων.
Τα "καυγαδάκια" που ξεσπούν κατά καιρούς στο στρατόπεδο της συναίνεσης και της υποταγής, ανάμεσα στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και "Αυτόνομη Παρέμβαση", δεν έχουν καμία σχέση με τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους. Δεν αναιρούν τη συμφωνία αυτών των δυνάμεων στον ευρωμονόδρομο, στους βασικούς άξονες της στρατηγικής του κεφαλαίου. Είναι κινήσεις καιροσκοπισμού, εντυπωσιασμού που τονίζουν την ανυποληψία του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Τρίτο, οι μαζικοί, ενωτικοί αγώνες που οργανώνει το ΠΑΜΕ, η συνεχώς διευρυνόμενη επιρροή του και η συσπείρωση νέων δυνάμεων ανησυχεί πολύ τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής. Για το λόγο αυτό τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που είναι στα χέρια της πλουτοκρατίας, χρησιμοποιούνται για την απόκρυψη και διαστρέβλωση της αλήθειας, για τη στήριξη του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, την αποσιώπηση της δράσης, των μαζικών κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ».
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει αυτή τη σχεδιασμένη προσπάθεια και καλεί την εργατική τάξη, τους εργατοϋπαλλήλους «να στηρίξουν πιο αποφασιστικά τη δράση των ταξικών δυνάμεων σε κάθε σωματείο, σε κάθε Ομοσπονδία, σε κάθε Εργατικό Κέντρο.
Να κάνουν μαζικά το βήμα του απεγκλωβισμού από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό και να συμπαραταχτούν στην προσπάθεια για την ανάπτυξη νέων μαζικών, ταξικών αγώνων.
Συνεχίζουμε την πάλη:
Σε αυτή την κατεύθυνση το ταξικό κίνημα συνεχίζει το πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλειάς και στους τόπους κατοικίας, συνεχίζει τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα».
Τους εργαζόμενους που συμμετείχαν μαζικά στη μεγάλη ταξική ενωτική πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Ενώ αγωνιστικό ταξικό χαιρετισμό απευθύνουν και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων για καθολική επιτυχία της 24ωρης πρωτομαγιάτικης απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά, τονίζοντας ότι οι ναυτεργάτες, οι συνταξιούχοι μαζί με την αλληλεγγύη των εργαζομένων, των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ «έστειλαν ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και αγώνα». Ενώ ταυτόχρονα απομόνωσαν τις δυνάμεις του «κοινωνικού εταιρισμού» ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΑΠ που αποτελούν την πλειοψηφία στην ΠΝΟ, που πρότεινε 4ωρη στάση για την ημέρα της Πρωτομαγιάς και στο ΕΚ Πειραιά.