Σάββατο 3 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ
Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση αλληλεγγύης

Την άλλη Κυριακή, με πρωτοβουλία των τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ

Στο πλευρό των μεταναστών κολίγων της Ν. Μανωλάδας θα βρεθούν ξανά την άλλη Κυριακή οι ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ
Στο πλευρό των μεταναστών κολίγων της Ν. Μανωλάδας θα βρεθούν ξανά την άλλη Κυριακή οι ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ
Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Μανωλάδα, όπου εργάζονται και διαβιούν οι σύγχρονοι είλωτες, την Κυριακή 11 Μάη. Με απόφαση των τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ των νομών στην Πελοπόννησο, εργαζόμενοι από ολόκληρη την περιοχή θα βρεθούν στους τόπους δουλειάς - κάτεργα, στα θερμοκήπια της φράουλας, όπου εργάζονται περισσότεροι από 2.500 μετανάστες εργάτες γης, για να εκφράσουν για μια ακόμη φορά την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς τους συναδέλφους τους.

Αποκορύφωμα της έμπρακτης συμπαράστασης αποτέλεσε η παρουσία στελεχών και μελών του ΠΑΜΕ στην τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση των μεταναστών εργατών γης πριν από δύο εβδομάδες. Η απεργία έσπασε το φράγμα της σιωπής παρά το όργιο τρομοκρατίας των μεγαλοκαλλιεργητών και πέτυχε την αύξηση του μεροκάματου από 23,50 ευρώ σε 25 - 26 ευρώ, χωρίς να εγκαταλείπεται το αίτημα για ημερομίσθιο 30 ευρώ, ενώ άνοιξε και ο δρόμος για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Γιώργος Ηλιόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ στην Ηλεία, απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους του Μοριά και σημειώνει: «Εχουμε μια πρώτη και σημαντική κατάκτηση των μεταναστών εργατών γης με την ουσιαστική στήριξη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Οι συνάδελφοί μας αυτοί, που είναι το πιο εκμεταλλευόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης, είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ακόμα καλύτερο μεροκάματο, συνθήκες διαβίωσης, έγγραφα παραμονής. Σε αυτό τον αγώνα τα ταξικά σωματεία δεν μπορούν να λείπουν και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να σημειώσουμε νέες νίκες για να σταματήσει αυτό το αίσχος».

Στο πλευρό τους η ΠΑΣΥ

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των αλλοδαπών εργατών γης της Μανωλάδας εξέδωσε η ΠΑΣΥ επισημαίνοντας: «Η ΠΑΣΥ χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των αλλοδαπών εργατών γης για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, για ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, για νομιμοποίηση όλων των αλλοδαπών εργατών.

Ο τραμπουκισμός των μεγαλοαγροτών που έγινε σε βάρος των αλλοδαπών εργατών γης και σε όσους τους συμπαρατάχτηκαν, με την ανοχή και συγκάλυψη του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής εξουσίας, αποδεικνύει ότι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που δημιούργησαν και συντηρούν αυτή την κατάσταση, επειδή εξασφαλίζει τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων και των μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ΠΑΣΥ καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να συμπαραταχτούν με όλους τους εργάτες γης επειδή έχουν κοινά συμφέροντα και κοινούς αντιπάλους τους εμποροβιομηχάνους και τους μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες και από κοινού να διεκδικήσουν καλύτερες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα, καλύτερα ημερομίσθια, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org