Σάββατο 3 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο Χρήστος από τη Βουλγαρία...

Ο Χρήστος είναι από τη Βουλγαρία. Ηρθε πριν από μερικά χρόνια στην Ελλάδα με την ελπίδα να δουλέψει για να ζήσει την οικογένειά του. Σήμερα δουλεύει στα θερμοκήπια της Νέας Μανωλάδας. «Εδώ, για να πας για δουλειά δίνουν 23,5 ευρώ, δε φτάνουν για τίποτα», λέει, και προσθέτει: «Και από πάνω μας νοικιάζουν μια παράγκα 100 ευρώ και μας παίρνουν και τις ταυτότητές μας, για να είναι σίγουροι πως θα πάρουν τα λεφτά και δε θα κάνουμε απεργία.

Εμείς δουλεύουμε 7 ώρες και παίρνουμε 23,5 ευρώ. Τα αφεντικά όμως όταν δε χρειάζονται φουλ παραγωγή μας κάνουν να δουλεύουμε 6 ώρες και 6,5 για να μας δώσουν 18 ευρώ. Και για μία ώρα μας κρατούν 5,5 ευρώ. Μας κοροϊδεύουν. Οταν υπάρχει ανάγκη ξεκινάμε να δουλέψουμε στις 7 το πρωί, το κεφάλι μας είναι κάτω και το σηκώνουμε μετά από 7 ώρες. 1 - 2 λεπτά μας δίνουν να κάτσουμε, νερό δε μας δίνουν, φαΐ δε μας δίνουν, τίποτα, μας κοροϊδεύουν και μας λένε μόνο να δουλεύουμε γρήγορα. Κι εμείς λέμε, αφεντικό, συγνώμη, ένα ποτήρι νερό μπορείς να μας δώσεις; Μας λένε: Αν θέλεις νερό και φαΐ, κάτσε σπίτι. Αυτά είναι τα πράγματα εδώ».

Για τους χιλιάδες μετανάστες - θύματα της πολιτικής του κεφαλαίου, όπως και οι Ελληνες συνάδελφοί τους, το ΠΑΜΕ κυκλοφόρησε τη διπλανή αφίσα, καλώντας τους να γραφτούν μαζικά στα ταξικά συνδικάτα, να πυκνώσουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ