Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10062

ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ διεκδίκησης, ρήξης και ανατροπής

«Κοκκίνισαν» οι δρόμοι και οι πλατείες από τις σημαίες του αγώνα, στη μεγάλη γιορτή της εργατιάς. Πρωτομαγιάτικο μήνυμα πάλης ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό. Σάλπισμα ταξικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους λαούς που αγωνίζονται. Απόφασης να πλατύνει και να ατσαλωθεί το Μέτωπο του Αγώνα με πιο ισχυρό τον ταξικό πόλο. Για να εγκαταλείψουν ακόμα περισσότεροι εργάτες τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Για να δυναμώσει η γραμμή της ρήξης και της ανατροπής, να ενισχυθεί η ταξική ενότητα και η λαϊκή συμμαχία. Αταλάντευτα στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση. Για την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, που θα κάνει κουμάντο η εργατιά, για να μπορούν «τα όνειρα να λάβουνε εκδίκηση...».


ΣΕΛ.  7   -   13


Associated Press

ΤΟΥΡΚΙΑ
Διαδήλωσαν για την Πρωτομαγιά παρά την άγρια καταστολή

Οργιο τρομοκρατίας από την κυβέρνηση, για να μη διαδηλώσουν την Πρωτομαγιά οι εργάτες στην πλατεία Ταξίμ. Ενα μαζικό μπλοκ του ΚΚ Τουρκίας ήταν το μόνο που κατάφερε να φτάσει μια ανάσα από την πλατεία - σύμβολο.


ΣΕΛ.  17

Associated Press

ΚΟΥΒΑ
Πρωτομαγιάτικη επαναστατική λαοθάλασσα

Εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί διακήρυξαν για μια ακόμα φορά την πίστη τους στην Κουβανική Επανάσταση, κατά τη διάρκεια των μαζικών Πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων και τον αγώνα τους για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, κόντρα στον ιμπεριαλισμό.


ΣΕΛ.  16


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org