Τρίτη 15 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Εκλογές σε 16 δήμους ετοιμάζει το Βελιγράδι

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Στην εφημερίδα της σερβικής κυβέρνησης δημοσιεύτηκε χτες η είδηση της διεξαγωγής εκλογών στις 11 του Μάη και σε 16 δήμους του Κοσσυφοπεδίου παρά τις αρνητικές αντιδράσεις της διοίκησης του ΟΗΕ στην περιοχή (UNMIK), με το πρόσχημα ότι μόνο η UNMIK είναι αρμόδια για τη διεξαγωγή εκλογών. Ο Σέρβος πρωθυπουργός, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, εξήγησε ότι «κάνοντας εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο λέμε καθαρά ότι αυτό είναι μέρος της Σερβίας»...

Παράλληλα, ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόισλαβ Σέσελι, διατεινόταν πως «κανένας Σέρβος δε θα σταλεί στο δικαστήριο της Χάγης μετά τις εκλογές της 11ης του Μάη».

Στο μεταξύ, Σέρβοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι το Βελιγράδι θα ζητήσει τη διενέργεια έρευνας απ' το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σχετικά με τις καταγγελίες της πρώην επικεφαλής εισαγγελέα του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Κάρλα Ντελ Πόντε, για την παράνομη αφαίρεση και διακίνηση ανθρώπινων οργάνων Σέρβων αιχμαλώτων από αυτονομιστές του ΟΥΤΣΕΚΑ στο Κοσσυφοπέδιο. Απ' την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός των Κοσσοβάρων Αλβανών, Χασίμ Θάτσι (πρώην ηγέτης «Ουτσεκάς»), ξεκαθάρισε ότι δε θα ερευνήσει τους «ισχυρισμούς» που καταγράφονται στο βιβλίο της Ντελ Πόντε «Το Κυνήγι», όπου αναφέρονται απαγωγές περίπου 300 Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου από αυτονομιστές του ΟΥΤΣΕΚΑ και αφαίρεση των οργάνων τους σε κλινικές στην Αλβανία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ