Τρίτη 15 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αιματηρό διήμερο

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΚΑΜΠΟΥΛ - ΚΑΝΤΑΧΑΡ.--

Διευρύνεται ο κύκλος αίματος που άνοιξε η αμερικανο-ΝΑΤΟική εισβολή και κατοχή στο Αφγανιστάν, με τους νεκρούς το τριήμερο να ξεπερνούν τους 15, ενώ οι «συμμαχικές δυνάμεις» συζητούν αύξηση των κατοχικών δυνάμεων και ενίσχυση του καθεστώτος, με πρόσχημα την ανοικοδόμηση και ανασυγκρότηση της χώρας...

Χτες τουλάχιστον 11 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος που πραγματοποίησαν Ταλιμπάν στην επαρχία Κανταχάρ του νότιου Αφγανιστάν.

Την Κυριακή δύο στρατιωτικοί της RAF σκοτώθηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό στο νότιο Αφγανιστάν, ενώ ακόμα επτά άνθρωποι - τέσσερις Αφγανοί αστυνομικοί και τρεις άμαχοι - σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο σε δύο διαφορετικές επιθέσεις, στο ανατολικό και το νότιο Αφγανιστάν.

Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο οι ΥΠΕΞ της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ και του Καναδά Μαξίμ Μπερνιέ πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Αφγανιστάν, επιθεωρώντας μεταξύ άλλων και την αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στην Κανταχάρ... Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από τη Νότια Κορέα να αποστείλει πολιτικό προσωπικό και αστυνομικούς στο Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ