Τρίτη 15 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
«Ενδο-σιιτικές» αντιπαραθέσεις

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Στο βορρά «μεταφέρθηκαν» οι επιθέσεις αν και η ένταση μεταξύ κυβερνητικών σιιτικών στρατευμάτων και των ενόπλων του σιίτη ηγέτη Μουκτάντα Σαντρ παραμένει υψηλή. Χτες, παγιδευμένο αυτοκίνητο στόχευσε λεωφορείο με Κούρδους μαχητές «πεσμέργκα» κοντά στη Μοσούλη, σκοτώνοντας 12 και τραυματίζοντας 5, ενώ στο Ταλ Αφάρ καμικάζι σκότωσε τρεις πολίτες και τραυμάτισε δέκα.

Στη Βαγδάτη, από βομβιστική επίθεση σκοτώθηκαν πέντε πολίτες και τραυματίστηκαν εννιά, ενώ «από λάθος» στόχευση αμερικανικού πυραύλου τραυματίστηκαν δύο Αμερικανοί στρατιώτες και τρεις άμαχοι. Σποραδικές συγκρούσεις σημειώνονταν και χτες στο Σαντρ σίτι, όπου το Σάββατο, σε σκληρότατες μάχες μεταξύ κατοχικών, συνεργατών και μαχητών του «στρατού του Μεχντί» του Σαντρ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 ένοπλοι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλα άτομα.

Ο Σαντρ, από την άλλη, ζήτησε να επαναπροσληφθούν 1.300 στρατιώτες και αστυνομικοί που απολύθηκαν, στην περιοχή της Βασόρας, επειδή «δεν ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντά τους κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συγκρούσεων». Τόνισε ότι «δεν πρέπει να τιμωρηθούν επειδή ακολούθησαν τα θρησκευτικά τους πιστεύω και δε θέλησαν να βρεθούν αντιμέτωποι με σιίτες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ