Τρίτη 15 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Νίκη Μπερλουσκόνι

ΡΩΜΗ.--

Ο λεγόμενος «κεντροδεξιός» συνασπισμός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο «Λαός της Ελευθερίας», φέρεται να είναι ο νικητής των πρόωρων εκλογών που έγιναν Κυριακή και Δευτέρα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «ANSA», με καταμετρημένα τα αποτελέσματα από 19.991 εκλογικά τμήματα από το σύνολο των 61.062, ο «Λαός της Ελευθερίας» συγκεντρώνει το 45%, το «Δημοκρατικό Κόμμα» του Βάλτερ Βελτρόνι το 39,2%, η «Ενωση Κέντρου» το 5,2%, η «Αριστερά - Ουράνιο Τόξο», στο οποίο συμμετέχουν το «Κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης», το «Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών» και άλλοι, το 3,2%, ενώ η «Δεξιά - Τρίχρωμη Φλόγα» το 2,4%.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε χτες το βράδυ η κρατική τηλεόραση «Rai», επικαλούμενη προβολή του τελικού αποτελέσματος που έγινε από το Ινστιτούτο «Consortium», ο συνασπισμός του Μπερλουσκόνι κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία εδρών στη νέα Γερουσία, 164 έδρες, σε σύνολο 315, ενώ ο Βάλτερ Βελτρόνι του «Δημοκρατικού Κόμματος» εξασφαλίζει 139 έδρες.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές, αυτή κυμάνθηκε στο 80%, ποσοστό λίγο χαμηλότερο των προηγούμενων εκλογών του 2006 που είχε φτάσει το 84%.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ