Τρίτη 15 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
«Εκρηξη» σε τέμενος

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Σε ατύχημα αποδίδουν οι ιρανικές αρχές την ισχυρότατη έκρηξη σε τέμενος της νότιας πόλης Σιράζ, το Σάββατο, που στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα και τραυμάτισε περίπου 200. Οι τοπικές αρχές υποστήριζαν ότι μάλλον επρόκειτο για εγκαταλειμμένα πυρομαχικά από τον ιρανο-ιρακινό πόλεμο.

Εντούτοις, η κατάσταση περιπλέκεται, αφού, χθες, η, γνωστή για αρκετές προβοκατόρικες ανακοινώσεις της, κουρδική οργάνωση «Πετζάκ», που εδρεύει στο βόρειο Ιράκ, απείλησε με σειρά «επιθέσεων» στο Ιράν, όσο ακολουθεί «αντικουρδική πολιτική». Υποστήριξε, δε, ότι μαχητές της πραγματοποίησαν, ήδη, πολύνεκρες επιδρομές στις πόλεις Μακχκούκ και Μιριουάν, στο βορειοδυτικό Ιράν. Η ιρανική πλευρά δεν προέβη σε σχόλιο.

Τέλος, αναβλήθηκε, χωρίς να γνωστοποιηθεί ο λόγος, η προγραμματισμένη για χθες συνάντηση του Ιρανού διαπραγματευτή για το πυρηνικό πρόγραμμα με τον επικεφαλής της ΔΕΑΕ, αλ Μπάρανταϊ. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ανακοίνωσε ότι «θα γίνει σε καταλληλότερο χρόνο». Η βρετανική «Ιντιπέντεντ», πάντως, υποστήριζε, χθες, ότι Αμερικανοί και Ιρανοί διπλωμάτες έχουν, την τελευταία 5ετία, «αλλεπάλληλες μυστικές επαφές για το πυρηνικό πρόγραμμα και τις, μεταξύ τους, σχέσεις σε διάφορα σημεία, πλην ΗΠΑ και Ιράν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ