Τρίτη 8 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Το ΚΚΕ και οι ... «Αρσακειάδες»

«Τίγκα» πάλι τα τηλεπαράθυρα από φλογερά λογύδρια ενάντια στο ντόπινγκ...

«Δαφνοστεφανώστε» τους αγύρτες που διεκδικούν για τον εαυτό τους το «χρυσό» μετάλλιο για την προσφορά τους όσον αφορά στην ενημέρωση και στην προειδοποίηση του λαού γι' αυτό το απόστημα!

«Εμείς τα λέγαμε» (!), είναι (τίγκα στη ...μετριοφροσύνη) η επωδός των (μετά... Χριστόν) προφητών.

*

Είναι προφανώς γελοίο σε μια τέτοια υπόθεση να διεκδικεί κανείς περγαμηνές και δάφνες προνοητικότητας.

Είναι όμως πολύ περισσότερο εξοργιστικό να παρακολουθείς τους πολιτικά υπεύθυνους της υπόθεσης με την άρση βαρών να το παίζουν ...«Αρσακειάδες»! Να καμώνονται τις μωρές παρθένες, αλλά και τους «Ηρακλείς» της κάθαρσης!

*

Επειδή, λοιπόν, σε αυτό τον τόπο όλοι λίγο-πολύ γνωριζόμαστε, και επειδή έχει στηθεί ένα «βασίλειο» επιλεκτικής μνήμης στο οποίο πληθαίνουν οι κλόουν, ας μας απαντήσουν:

  • Στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, στις 2/4/2000, με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το ΚΚΕ τόνισε διά της Αλέκας Παπαρήγα: «... Ο πρωταθλητισμός σε επίπεδο χώρας ή αθλητών δεν μπορεί να στηρίζεται στους χορηγούς, που βγάζουν χρήματα στις πλάτες των διαγωνιζόμενων αθλητών, ούτε στο ντοπάρισμα...».

Μήπως υπήρξε κάποια αντίδραση από ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ σε αυτή την (προ οκταετίας) επισήμανση του ΚΚΕ;

  • Στις 4/6/2002, στην ημερίδα «Δημοκρατικά δικαιώματα, λαϊκές ελευθερίες και Ολυμπιακοί Αγώνες», που διοργανώθηκε από τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», με επικεφαλής τον Σπ. Χαλβατζή, οι εισηγητές τόνιζαν: «Στο βαθμό λοιπόν που η χρήση αναβολικών υποσκάπτει όχι μόνο το "ευ αγωνίζεσθαι" αλλά την ίδια την υγεία των αθλητών και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ανεπανόρθωτα, είναι σαφές ότι θίγεται με τον πιο βάναυσο τρόπο η ίδια η ύπαρξή τους... Αυτή η μετατροπή των αθλητών σε πειραματόζωα και η ένταξή τους στην κούρσα δίχως τέλος ανάμεσα στις αναβολικές ουσίες... είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί την πιο βάναυση προσβολή και καταπάτηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, τούτη τη φορά των ίδιων των αθλητών».

Μήπως υπήρξε κάποια αντίδραση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις παραπάνω (προ εξαετίας) επισημάνσεις;

  • Η Αλέκα Παπαρήγα, στις 9/8/2004 (τέσσερις μέρες πριν την τελετή έναρξης και τρεις μέρες πριν «σκάσει» το θέμα «Τζέκος κλπ.»), δήλωσε σε ανοιχτή ομιλία της στην Κάρυστο: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν πάψει προ πολλού να υπηρετούν τον αθλητισμό (...) οι αθλητές είναι κυριολεκτικά θύματα του εμπορίου, περνάνε το δικό τους τιτάνιο αγώνα, γιατί τα μετάλλια γι' αυτούς δεν είναι για τη χώρα και το λαό της, αλλά, πάνω απ' όλα, τα χρωστάνε, δυστυχώς, στους χορηγούς και στους βιομηχάνους (...) Γιατί ένας αθλητισμός που συνδέεται με το χρήμα και βάζει στόχους που ξεπερνάνε τις φυσικές δυνατότητες του ανθρώπου, κι αυτοί οι στόχοι υπηρετούνται με το ντόπινγκ, τελικά οδηγεί σε υπόσκαψη της σωματικής, της φυσικής υγείας των αθλητών. Στηρίζουμε τον αγώνα των αθλητών, αλλά δεν μπορούμε να στηρίξουμε τα ιδεώδη αυτών των Αγώνων».

Μήπως υπήρξε κάποια αντίδραση από τον κ. Καραμανλή ή τον κ. Παπανδρέου;

***

Απ' όσο θυμόμαστε, η μόνη αντίδραση που υπήρξε ήταν ενάντια (!) στο ΚΚΕ και ενάντια στο «Ριζοσπάστη»!

Ο λόγος; Οτι στις 10/8/2004 (τρεις μέρες πριν την τελετή έναρξης και 2 μέρες πριν τις ιστορίες με το... τροχαίο των Κεντέρη - Θάνου) ο «Ρ» κυκλοφόρησε με τον εξής πρωτοσέλιδο τίτλο: «ΧΟΡΗΓΟΙ και ΝΤΟΠΙΝΓΚ δεν είναι αθλητισμός!».

Τότε ήταν που βγήκαν διάφοροι για να καταγγείλουν (!) το ΚΚΕ και τον «Ρ», λέγοντας ότι με τις επισημάνσεις τους ...«μποϊκοτάρουν» τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

*

Αυτά έκαναν τότε οι ...«μαραθωνοδρόμοι» του μοναδικού «αθλήματος» που ξέρουν καλά: Της αγυρτείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ