Τρίτη 8 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίστηκε η κατάθεση του Ζαχόπουλου

Επί 2,5 ώρες συνεχίστηκε χτες η κατάθεση του Χρήστου Ζαχόπουλου στο δεύτερο ειδικό ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος επισκέφθηκε για δεύτερη μέρα τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείο Πολιτισμού στον «Ευαγγελισμό» όπου νοσηλεύεται από τον περασμένο Δεκέμβρη μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε. Η κατάθεση αφορούσε τα όσα συνέβησαν το κρίσιμο διάστημα πριν παραιτηθεί από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού. Η κατάθεση διακόπηκε λόγω κόπωσης του Ζαχόπουλου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Λυκουρέζος επικαλούμενος το απόρρητο της ανάκρισης, δήλωσε ότι η πολιτική αγωγή ενδεχομένως να προβεί σε δηλώσεις εφόσον ο Χρήστος Ζαχόπουλος τελειώσει την κατάθεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλη η χτεσινή κατάθεση Ζαχόπουλου αφορούσε την ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό Εύη Τσέκου και τη σχέση που είχαν. Οπως είπε στον ανακριτή, η 35χρονη αρχαιολόγος αρχικά του ζητούσε χρήματα για να μη δημοσιοποιήσει τη σχέση τους και όταν αυτός της είπε ότι δεν έχει, του ζητούσε να τη μονιμοποιήσει στο υπουργείο. Η Τσέκου τον εκβίαζε με το επίμαχο dvd, που είχε μαγνητοσκοπήσει εν αγνοία του. Επιβαρυντικός είναι ο Ζαχόπουλος και για τους δύο νομικούς που του είχε συστήσει η Τσέκου και αναμένεται να κληθούν σε απολογία από τον ανακριτή μετά την ολοκλήρωση της εξέτασής του, ως συναυτουργοί στην απόπειρα εκβιασμού καθώς φέρονται ότι ζητούσαν αρχαιολογικές διευκολύνσεις από τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού. Σύμφωνα με το συνήγορό τους Γιάννη Ματζουράνη, «είναι αδιανόητο να ασκείται ποινική δίωξη για εκβίαση πριν καν εξεταστεί το φερόμενο θύμα».

Μετά το πέρας της κατάθεσης του Ζαχόπουλου ο ανακριτής θα έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεσή του για να κρίνει την αποφυλάκιση ή όχι της Τσέκου. Ο συνήγορός της Κώστας Χρυσικόπουλος τηρεί στάση αναμονής καθώς εκκρεμεί η αίτηση αποφυλάκισης που έχει υποβάλει η εντολέας του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ