Τρίτη 8 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Σκιώδης» αντιδραστική κυβέρνηση

Με τη συγκρότηση «σκιώδους» κυβέρνησης που θα... αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση και «βαφτίζοντας» το ΠΑΣΟΚ «δύναμη ανατροπής» και «αλλαγής», επιχείρησε χτες ο Γ. Παπανδρέου να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα για τη δήθεν «νέα πορεία» του κόμματος του.

Παρουσιάζοντας τις «ιδέες» του ΠΑΣΟΚ για την ανώτατη εκπαίδευση μέσα από «16 προτάσεις» του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, χτες σε ομιλία του στην ΠΑΣΠ Νομικής, περιέγραψε μια ανώτατη Παιδεία που θα λειτουργεί σαν να είναι ιδιωτική και θα έχει ως πρώτο γνώμονα το κέρδος. Δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρθηκε στη «νέα γενιά της δημιουργίας και της ανταγωνιστικότητας».

Μεταξύ άλλων, μίλησε για «πλήρη αυτοδιοίκηση ΑΕΙ και ΤΕΙ με αξιολόγηση» που θα οδηγήσει τα ιδρύματα να αναγκαστούν να εξασφαλίζουν μόνα τους τη χρηματοδότησή τους. Εκανε λόγο για «συγκρότηση προγραμμάτων σπουδών και με συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων», δηλαδή διαμόρφωση προγραμμάτων βάσει των αναγκών της καπιταλιστικής αγοράς. Πρότεινε «ελευθερία επιλογών για συνδυασμούς μαθημάτων στους φοιτητές» και ενίσχυση της «διά βίου εκπαίδευσης», προτείνοντας οι φοιτητές να φτιάχνουν μια... σούπα ως πτυχίο ανάλογα με τα αντικείμενα που θέλει η αγορά, ενώ δεν παρέλειψε να επαναφέρει την ανασκευασμένη πρόταση «Λαυρίου», της «ανασφάλιστης εργασίας» με «4ετές πρόγραμμα ένταξης σε εργασία αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ (σ.σ. τώρα) με πλήρη ασφάλιση»...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε χαρακτηρίσει το «άρθρο 16», «αναχρονιστικό» και «αυταρχικό», χτες είπε: «Είσαστε η γενιά του άρθρου 16»...

Στη συνέχεια, ο ίδιος αναφερόμενος στην Αριστερά υποστήριξε ότι «αυτοί κλείνονται στο καβούκι τους και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα ως διαμαρτυρία», και ισχυρίστηκε: «Οταν αυτοί κοιτάζανε το άρθρο 16, το ΠΑΣΟΚ κοίταζε τη δημόσια Παιδεία»!

Χτες η Χαριλάου Τρικούπη ανακοίνωσε και τη σύνθεση της «σκιώδους κυβέρνησης». Συγκεκριμένα, με απόφαση του Γ. Παπανδρέου ορίστηκαν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι: Ευάγ. Βενιζέλος, Θ. Πάγκαλος, Χρ. Παπουτσής.

Επίσης, ορίστηκαν και 19 «πολιτικοί εκπρόσωποι, αρμόδιοι κατά Υπουργείο» οι: Εσωτερικών Χ. Καστανίδης, Οικονομίας και Οικονομικών Λ. Κατσέλη, Εξωτερικών Αν. Λοβέρδος, Εθνικής Αμυνας Β. Παπανδρέου, Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης, Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Σπ. Κουβέλης, Δημοσίων Εργων Γ. Μαγκριώτης, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αν. Διαμαντοπούλου, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Ε. Χριστοφιλοπούλου, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Φλωρίδης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Εξαρχος, Δικαιοσύνης Γ. Παπαδημητρίου, Πολιτισμού Μ. Δαμανάκη, Αθλητισμού Σ. Σακοράφα, Τουριστικής Ανάπτυξης Αν. Γκερέκου, Μεταφορών και Επικοινωνιών Ν. Σηφουνάκης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ελ. Τσουρή, Μακεδονίας - Θράκης Μ. Μπόλαρης, Επικρατείας Τ. Χυτήρης.

Για το «διάλογο με τα άλλα κόμματα της αριστεράς και την προώθηση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ» ορίστηκε υπεύθυνος ο Κ. Σκανδαλίδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τι προβλέπει το άρθρο 16 του Συντάγματος και τι έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση(2023-10-04 00:00:00.0)
Θα ενταθεί η επίθεση(2008-05-15 00:00:00.0)
Αξιος σύμμαχος στην επίθεση ενάντια στη δημόσια Παιδεία(2007-02-21 00:00:00.0)
Οταν το ΠΑΣΟΚ παρέχει επιχειρήματα και στήριξη στην κυβέρνηση της ΝΔ(2006-12-17 00:00:00.0)
Αντίπαλός τους η πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ(2006-10-28 00:00:00.0)
Θεωρεί «άτολμη» την κυβέρνηση(2006-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ