Τρίτη 8 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ
Συνάντηση των υπουργών Οικονομικών

Για την πορεία των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας και της Κύπρου συζήτησαν, σε συνάντηση που είχαν χτες, οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών των δύο χωρών Γ. Αλογοσκούφης και Χ. Σταυράκης.

Στις δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γ.Αλογοσκούφης ανέφερε ότι η ελληνική και η κυπριακή οικονομία βασίζονται πολύ στην εξωστρέφεια και θέλουν να ενισχύσουν την προοπτική της ευρύτερης περιοχής και της Ανατολικής και της Νοτιανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, επισήμανε ότι οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών είναι πάρα πολύ καλές, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν τομείς, όπου η κάθε χώρα έχει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή στα Βαλκάνια, ενώ η Κύπρος έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών κατέληξε λέγοντας ότι «στις επόμενες συναντήσεις, θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να επεκταθούμε στις χώρες αυτές, πιθανώς με κοινοπραξίες ή με άλλους τρόπους, για το όφελος και της κυπριακής και της ελληνικής οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ