Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Η αλεπού (ΔΑΠ) στο παζάρι των επιχειρήσεων...

Η ΔΑΠ προβάλλει ...το έργο της! «Εργο» της είναι η συμβολή της στην εισβολή των επιχειρήσεων στην Παιδεία! Την ίδια περίοδο που η κυβέρνησή της πετάει στον Καιάδα τα ασφαλιστικά δικαιώματα, ιδίως των νέων, που ετοιμάζεται για σκληρότερα μέτρα, την ίδια ώρα που η παράταξη της ΔΑΚΕ υπογράφει με την ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ τη συμφωνία του αίσχους, η παράταξη της ΔΑΠ υποδέχεται με απίστευτη δουλοπρέπεια τις εταιρείες και, μάλιστα, ετοιμάζει τις φιέστες τους.

Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει εκδήλωσή τους, στην οποία να μη διαφημίζουν και προωθούν τα προϊόντα κάποιας εταιρείας. Μετά τις εκδηλώσεις της προηγούμενης βδομάδας με την ERGO Planning στη Γεωπονία και την RCTECH στην Αρχιτεκτονική, σειρά έχουν οι Τοπογράφοι. Η παράταξη - «πλασιέ» των επιχειρήσεων κάνει εκδήλωση στις 2/4 στη σχολή Τοπογράφων με εκπρόσωπο της SoftCalc (αντικείμενο εργασιών της εταιρείας είναι η ανάπτυξη και διάθεση στην ελληνική αγορά λογισμικού τοπογραφίας). Οπως ενημερώνει στην αφίσα της, «στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση σύγχρονων οργάνων», δηλαδή της πραμάτειας της εταιρείας για διαφήμιση και ...«στο τέλος της εκδήλωσης θα κληρωθεί μια αυθεντική έκδοση του προγράμματος GeoCalc 07/08 αξίας 5.000 ευρώ». Αυτή ακριβώς είναι η αντίληψη των στελεχών της ΔΑΠ για τους φοιτητές: Να τους μοιράζουν καθρεφτάκια και φύκια για μεταξωτές κορδέλες... και από την πίσω πόρτα το πανεπιστήμιο να γίνει χώρος που θα εκμεταλλεύονται οι επιχειρήσεις για να αβγαταίνουν τα κέρδη τους. Το «δώρο» και τα διάφορα «δωράκια» των εταιρειών, τους τα χαρίζουμε! Δεν ξεχνάμε ότι ακόμα και αυτό έχει βγει από την εκμετάλλευση κάποιων επιστημόνων, που τελικά πήραν ψίχουλα για το πατεντάρισμα του λογισμικού! Αυτή είναι η επιχειρηματικότητα της ΕΕ!

ΥΓ: Από τις υπόλοιπες παρατάξεις (που υποτίθεται παλεύουν για δημόσια και δωρεάν Παιδεία) δε βλέπουμε κάποια σοβαρή αντίδραση. Μήπως επειδή ακριβώς ΠΑΣΠ, ΑΡ.ΕΝ. και ΕΑΑΚ κάνουν γαργάρα την επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στα ιδρύματα, ελέω ΕΕ; Πάντως, μόνο η Πανσπουδαστική έχει ξεκάθαρη θέση: Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και της εμπλοκής των επιχειρήσεων στις λειτουργίες τους! Για τους φοιτητές πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου και αυτό στις 9 Απρίλη!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org