Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
Τίποτα να μην πέφτει κάτω!

«Να μην αφήνουμε να πέφτει κάτω τίποτα, ούτε μικρά, ούτε μεγάλα προβλήματα. Να ψάχνουμε το κάθε τι, να το γνωρίζουμε, γιατί επιδιώκουν να ελέγχουν ό,τι κινείται. Να μη γίνουν τα παιδιά μας ευέλικτοι εργαζόμενοι σ' έναν ευέλικτο κόσμο. Να μην αποδεχτούμε τα παιδιά μας να καταντήσουν χειρότερα κι από τις γιαγιάδες μας και να πιστεύουν σε μάγισσες και χαρτορίχτρες».

Δεκάδες Ενώσεις Γονέων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών Γονέων Αθήνας, Πειραιά, Ανατ. Αττικής, στην παναττική σύσκεψη που έγινε προχτές, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων. Σκοπός της σύσκεψης η αλληλοενημέρωση, η ανταλλαγή πείρας, η κοινή ανάπτυξη και ο συντονισμός δράσης για τα καθημερινά προβλήματα, κυρίως όμως απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται.

Μνημόνιο συνεργασίας των 8, περιεχόμενο της εκπαίδευσης, ευέλικτη ζώνη, αποκέντρωση, προσχολική αγωγή, ειδική αγωγή, κενές θέσεις εκπαιδευτικών, έλλειψη βιβλίων, κτιριακό και διπλοβάρδια, κόστος σπουδών, χαρακτηρισμένα οικόπεδα για ανέγερση σχολείων, κοινοτικά προγράμματα, είναι μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη, καθώς «χρειάζονται μέρες για να πιάσουμε όλα όσα μας ετοιμάζουν». Γιατί «το 'χουμε καταλάβει πολύ καλά ότι ζούμε σε ταξική κοινωνία και δε γίνεται να έχουμε αταξική Παιδεία».

Οι Ομοσπονδίες Γονέων προσανατολίζονται σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 10 του Απρίλη για ζητήματα που αφορούν στη σχολική στέγη και τον προσεισμικό έλεγχο. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν άμεσα σε εξορμήσεις στα νηπιαγωγεία και συζητήσεις με γονείς και εκπαιδευτικούς καθώς και σε συναντήσεις με κοινότητες μεταναστών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πυροτεχνήματα» από το υπουργείο(28/3/2013)
Η βαρβαρότητα να τους γίνει μπούμερανγκ(26/5/2011)
Ούτε καν απάντησε(25/8/2010)
Αγώνας για την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών(13/6/2009)
Συντονισμός και κλιμάκωση του αγώνα(8/4/2009)
Σταθερά στη ρότα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής(1/10/2005)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org