Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Διαμαρτυρήθηκαν με ... μουσική και μπάλα

Την απόφασή τους να συνεχίσουν δυναμικά να αγωνίζονται ενάντια σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής τους, όπως η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που περικόβει τις σχολικές εκδρομές, διατράνωσαν για μια ακόμα φορά, μέσα από τη συναυλία διαμαρτυρίας, με νεανικά συγκροτήματα, που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά μαζί με την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Νομαρχίας Πειραιά.

Οι μαθητές έκαναν σαφές πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τους αγώνες τους, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα και να μη σκύψουν το κεφάλι στην τρομοκράτηση που επιχειρείται σε βάρος τους. Διεκδικούμε δωρεάν και ασφαλείς εκδρομές για όλους τους μαθητές μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, τόνισε ο Πέτρος Κηπουρόπουλος, πρόεδρος του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά και αναφέρθηκε στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά και στα Τοπικά Συμβούλια Νέων που στόχο έχουν να καπελώσουν τα 15μελή Συμβούλια, το Συντονιστικό και να χειραγωγήσουν τους αγώνες τους. Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των μαθητών εξέφρασε και ο Γιώργος Φλουτσάκος, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Νομαρχίας Πειραιά.

  • Τη στιγμή που «κόβουν και ράβουν κράτη στα Βαλκάνια», οι μαθητές της Πετρούπολης στέλνουν μήνυμα ειρήνης: «Δεν ανεχόμαστε τους πολέμους στη γειτονιά μας και το εθνικιστικό μίσος». Πρόκειται για την «ημέρα δράσης ενάντια στον πόλεμο», που διοργάνωσε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πετρούπολης, προχθές Κυριακή, στα γήπεδα του Γρηγορίου, μια πρωτοβουλία που φέτος ξεκίνησε για πρώτη φορά και όλα δείχνουν πώς θα καθιερωθεί ως θεσμός. Τουλάχιστον 9 μαθητικές ομάδες από 6 σχολεία της Πετρούπολης συμμετείχαν στο τουρνουά ποδοσφαίρου. Για την ιστορία, πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ποδοσφαιρική ομάδα του 4ου ΕΛ Πετρούπολης, ενώ δόθηκε συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ