Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Με προτάσεις ανατροπής αυτής της πολιτικής

«Μπροστά στην καταιγιστική επίθεση του κεφαλαίου απαιτείται συντονισμένος, ταξικός αγώνας. Που θα συγκρούεται με τον πυρήνα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, θα στοχεύει στην ανατροπή τους, θα προβάλλει αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, θα βαθαίνει την αναμέτρηση με την πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου και των πολιτικών τους στηριγμάτων». Με το κάλεσμα αυτό, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα κληθούν να συζητήσουν το περιεχόμενο της 77ης γενικής συνέλευσης της ΔΟΕ που θα γίνει τον Ιούνη. Το ΔΣ της ΔΟΕ δεν έχει καταλήξει σε προσωρινή ημερήσια διάταξη της γενικής συνέλευσης καθώς η κάθε παράταξη επέμεινε στην πρότασή της, παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα το διεκδικητικό πλαίσιο υποστηριζόταν από την πλειοψηφία (ΠΑΣΚ - Παρεμβάσεις).

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, κατά τη σχετική συζήτηση στο ΔΣ της ΔΟΕ, σημείωσε ότι τον αγώνα που απαιτείται «ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει η σημερινή συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΔΟΕ» που «αποτελεί στήριγμα της αντιλαϊκής επίθεσης». Στην πρόταση που κατέθεσε για την ημερήσια διάταξη σημειώνεται ότι η γενική συνέλευση εκτός της κριτικής των πεπραγμένων του ΔΣ της ΔΟΕ, πρέπει να ασχοληθεί και με άλλα σοβαρά ζητήματα για τον κλάδο. Ειδικότερα, αναφέρει τα ζητήματα των οικονομικών διεκδικήσεων, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, της δομής και περιεχομένου της εκπαίδευσης, των κριτηρίων επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης, της αποκέντρωσης και ιδιωτικοποίησης κ.ά. καλώντας τους εκπαιδευτικούς να υιοθετήσουν το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Σε ό,τι αφορά την κοινή πρόταση ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ για αλλαγή καταστατικού, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ έχει δηλώσει ότι «δεν είναι το καταστατικό που ευθύνεται για την πορεία ενσωμάτωσης που ακολουθεί η Ομοσπονδία. Το πρόβλημα είναι οι συσχετισμοί στο ΔΣ της ΔΟΕ, η γραμμή του υποταγμένου συνδικαλισμού που με συνέπεια υπηρετούν οι γαλαζοπράσινες πλειοψηφίες με τη συνδρομή και αριστερών υποστηριγμάτων, όποτε τα χρειάζονται». Ειδικότερα για το θέμα της συμμετοχής των ωρομισθίων στις διαδικασίες των συλλόγων, τονίζει ότι «δε χρειάζεται καμία καταστατική τροποποίηση γι' αυτό, αφού το υπάρχον καταστατικό δεν το απαγορεύει» και θυμίζει ότι σε αντίθεση μάλιστα με τη βούληση των γαλαζοπράσινων κολάρων που αποτελούν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ και παρά τις απειλές, η συμμετοχή των ωρομισθίων ισότιμα σε όλες τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος έχει επιβληθεί, με μπροστάρη τις ταξικές δυνάμεις.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα δράσης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τόνισε ότι, με δεδομένη και την αντιασφαλιστική επίθεση, ο κλάδος πρέπει να προχωρήσει σε αγώνες σε συντονισμό με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με υιοθέτηση διάφορων μορφών και απεργιακό βήμα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org