Κυριακή 30 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Απεργιακός συναγερμός για τις 16 του Απρίλη

Τη μάχη για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων, ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο, για μισθούς και συντάξεις στο ύψος των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας κλιμακώνουν οι ταξικές δυνάμεις. Μια σειρά ταξικές Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα πήραν απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση στις 16 του Απρίλη, καλώντας τους εργαζόμενους να αποκρούσουν αποφασιστικά τη νέα σύμβαση της ντροπής που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να καταδικάσουν την πολιτική που επιβάλλει την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση και να την ανατρέψουν.

Απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισε την περασμένη Πέμπτη η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η οποία την επόμενη Πέμπτη, 3 Απρίλη, καλεί το ΔΣ σε έκτακτη συνεδρίαση για το σχεδιασμό και την οργάνωση της απεργίας. Ομόφωνα κατέληξε σε προκήρυξη απεργίας στις 16/4 και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Απόφαση για απεργία πήραν ακόμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και χτες, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων και Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.

Στην απεργία της 16ης Απρίλη συμμετέχει με απόφασή του και το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, ενώ με το ίδιο θέμα συνεδριάζουν, αύριο, τα Εργατικά Κέντρα Φωκίδας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Σάμου, Λέσβου, στις 2 Απρίλη τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου και Αρτας και στις 3 Απρίλη η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και το ΕΚ Θεσπρωτίας. Μέσα στην ερχόμενη βδομάδα θα συνεδριάσουν οι Ομοσπονδίες Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και Εργαζομένων στο Φάρμακο και Συναφή Επαγγέλματα (ΟΕΦΣΕΕ), όπως και τα Εργατικά Κέντρα Κω, Λευκάδας, Ρόδου και Νάουσας. Το σύνολο των ταξικών συνδικάτων καταρτίζει ήδη πρόγραμμα εξορμήσεων και συσκέψεων. Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα την κεντρική προκήρυξη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για την απεργία στις 16 του Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ