Σάββατο 22 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Νέα διαλυτικά σχέδια από την πολυεθνική εργοδοσία

Με φιρμάνι της, η «Thyssen Krupp» προειδοποιεί για ανακατατάξεις στον όμιλο και διαγράφει επί της ουσίας τμήματα του Ναυπηγείου

Ολόκληρα τμήματα του Ναυπηγείου βρίσκονται σε κίνδυνο με βάση τα σχέδια της πολυεθνικής
Ολόκληρα τμήματα του Ναυπηγείου βρίσκονται σε κίνδυνο με βάση τα σχέδια της πολυεθνικής
Με νέα διαλυτικά σχέδια σε βάρος του μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τους εργαζόμενους, επανέρχεται η γερμανική πολυεθνική ιδιοκτήτρια εταιρεία «Thyssen Krupp». Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η αγωνιστική παράταξη της «Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» (ΕΕΝΣ), καλώντας τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και επαγρύπνηση, εντείνοντας ταυτόχρονα τον αγώνα τους για να πετάξουν από το σβέρκο τους τους συμβιβασμένους που, αν και έκπτωτοι, παραμένουν γαντζωμένοι στη διοίκηση του Σωματείου, προκειμένου να προωθήσουν τα σχέδια της εργοδοσίας.

Η «Thyssen Krupp» μοίρασε στους εργαζόμενους «φιρμάνι» για ανακατατάξεις στον όμιλο, «διαγράφοντας» σε ό,τι αφορά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το τμήμα των επισκευών και όχι μόνο. Αναφέρεται μόνο στα δύο τμήματα, αυτά των υποβρυχίων και των πολεμικών σκαφών επιφανείας, που όπως σημειώνει, οι διευθύνσεις Αμβούργου, Εμντεν, Κιέλου, στις οποίες ανήκουν, θα αντικατασταθούν από «τρεις ισχυρές εταιρείες».

Η ΕΕΝΣ σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι αυτά εξηγούν «γιατί η εργοδοσία δε φέρνει δουλειά στο Ναυπηγείο» και ότι όπως φαίνεται τα υπόλοιπα τμήματα του Ναυπηγείου θα έχουν την τύχη του τμήματος τροχαίου υλικού που το απόκοψαν και το μεταπώλησαν. Και υπογραμμίζει προς τους εργαζόμενους: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα ταλαντεύσεις δεν πρέπει να υπάρξουν. Ο καθένας μας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ όχι μόνο δεν πρέπει να περιμένετε τίποτα θετικό, αλλά η στάση και η δράση τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα έδειξε ότι είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντά μας. Οσο γρηγορότερα φύγουν τόσο το καλύτερο, γιατί αλλιώς η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη. Συσπειρωνόμαστε, επαγρυπνούμε, προετοιμαζόμαστε. Ενωμένοι θα νικήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ