Σάββατο 22 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Δολοφονική επίθεση σε βάρος στελέχους του ΠΑΜΕ

Τραμπούκος της εργοδοσίας, από εργοτάξιο το οποίο περιφρούρησαν την Τετάρτη οι οικοδόμοι της περιοχής, επιτέθηκε με στειλιάρι στον πρόεδρο του Συνδικάτου

Ανανδρη και δολοφονική επίθεση, με στόχο την τρομοκράτηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων, δέχτηκε ο Γιώργος Ηλιόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας, προχθές το βράδυ, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Δράστης ήταν ο Σπύρος Προκόπης, τσιράκι του μεγαλοεργολάβου της περιοχής Τάσου Χριστακόπουλου, ο οποίος του είχε στήσει ενέδρα.

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο Γ. Ηλιόπουλος βρισκόταν με το αυτοκίνητό του μπροστά από το ΕΚΠ κι ετοιμαζόταν να περάσει μέσα, τον περίμενε ο Σπ. Προκόπης, ο οποίος του επιτέθηκε με ύβρεις κι απειλές επαναλαμβάνοντας συνεχώς πως «θα σε σκοτώσω». Στη συνέχεια, άρπαξε ένα μεγάλο στειλιάρι κι άρχισε να χτυπά με μανία το αυτοκίνητο, με στόχο τον Γ. Ηλιόπουλο, σπάζοντας το παρμπρίζ και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο αμάξωμα. Ο Γ. Ηλιόπουλος, παρά τα χτυπήματα, κατάφερε και ξέφυγε.

Για την ενέργειά του αυτή, ο Σπ. Προκόπης είχε «ενημερώσει» από το πρωί της απεργίας, όταν, κλιμάκιο του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή του Γ. Ηλιόπουλου προσπάθησε να σταματήσει την απεργοσπασία στο εργοτάξιο, όπου ήταν επικεφαλής ο πρώτος. Αφού απέτυχε να τους εμποδίσει να μιλήσουν με τους εργαζόμενους, τους απείλησε πως «αυτό θα μου το πληρώσετε».

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ καταγγέλλει την άνανδρη και δολοφονική επίθεση και επισημαίνει πως «ηθικοί αυτουργοί της συγκεκριμένης δολοφονικής επίθεσης είναι τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που οπλίζουν το χέρι των ανδρείκελων, αφού πάνω απ' όλα φροντίζουν για το ιερό δικαίωμα της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί σε συγκέντρωση την άλλη Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία ΟΤΕ του Πύργου. Την τραμπούκικη και δολοφονική επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΗΛΕΙΑΣ(2009-09-13 00:00:00.0)
Αμεση απάντηση στους τραμπουκισμούς(2008-03-27 00:00:00.0)
ΗΛΕΙΑΣ(2007-08-26 00:00:00.0)
Προκαλούν οι εργατοπατέρες(2005-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ