Σάββατο 22 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τα «μαζεύει» η πλειοψηφία

Η ταύτιση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ όχι μόνο στο περιεχόμενο, αλλά και στις μορφές πάλης, συναντιέται ολοένα και συχνότερα στο χώρο του συνδικαλιστικού κινήματος. Ενα τέτοιο παράδειγμα αποτέλεσε η ΓΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που έγινε την Τρίτη 18 Μάρτη. Η πλειοψηφία του ΔΣ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) αρνήθηκε τη συζήτηση επί του πλαισίου και πρότεινε συνέχιση με κυλιόμενες αποχές ανά εβδομάδα, την ώρα που η αγωνιστική διάθεση του κλάδου εκφράζεται με πρωτόγνωρη μαζικότητα.

Η πλειοψηφία του ΔΣ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ) εισηγήθηκε κυλιόμενες αποχές για την επόμενη και τη μεθεπόμενη εβδομάδα (24/3 με 26/3 και 31/3 με 1/4) και εξουσιοδότηση του ΔΣ για τις παραπέρα ενέργειες. Αυτή η πρόταση σηματοδοτεί, όπως εκτιμούν συνδικαλιστές, τη σταδιακή υπαναχώρηση, αντί την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση.

Η «Νέα Αγωνιστική Κίνηση Δικηγόρων» πρότεινε αποχή διαρκείας, νέα ΓΣ στις 31/3, κατάληψη του δρόμου μπροστά από τα δικαστήρια στις 31/3 και κατάληψη των δικαστηρίων στις 26, 27, 28/3. Αντίστοιχη πρόταση κατέθεσαν και η «Εναλλακτική Παρέμβαση» και ο «Δικηγορικός Παλμός». Στην ψηφοφορία, που ακολούθησε, η πρόταση της διοίκησης πέρασε, θα λέγαμε, οριακά, αφού έλαβε 484 ψήφους, ενώ η πρόταση της «Νέας Αγωνιστικής Κίνησης Δικηγόρων» και των άλλων δύο παρατάξεων πήρε 441 ψήφους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ