Σάββατο 22 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Απέτρεψε απόλυση μετά την απεργία

Καθημερινές και σημαντικές κατακτήσεις μετρά η δράση του ταξικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής στους χώρους δουλειάς.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ακύρωση απόλυσης εργαζομένου ύστερα από παρέμβαση του Συνδικάτου. Ο εργαζόμενος που δουλεύει στην εταιρεία Hellas on Line πήρε μέρος στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Μάρτη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας τού ανακοινώθηκε τηλεφωνικά η απόλυσή του. Γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Συνδικάτου. Πριν ακόμα γίνει η καθορισμένη με την εργοδοσία συνάντηση, ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος του Συνδικάτου ότι η απόλυση δεν ισχύει.

Πριν από λίγες μέρες, η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου στο χώρο των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ, κατάφερε μέσα από συνεχείς πολύμορφες δράσεις να υποχρεώσει τη διοίκηση της επιχείρησης, να θεσπίσει 15λεπτο διάλειμμα ανά δύο ώρες εργασίας. Ενα παράδειγμα που δείχνει καθαρά «πως μόνο ο ταξικός κι ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων (...) μπορεί να έχει αποτελέσματα, μπορεί να οδηγήσει σε κατάκτηση και ικανοποίηση των δικαιωμάτων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Σωματειακή Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ