Σάββατο 22 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ - ΟΤΕ
Συνολική εναντίωση στις ιδιωτικοποιήσεις

Το σχέδιο της κυβέρνησης να παραδώσει τις τηλεπικοινωνίες στη γερμανική πολυεθνική «Deutsche Telecom» επιβεβαίωσε και στη χτεσινή συνάντηση που είχε με την ΟΜΕ - ΟΤΕ ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης. Ο υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε την πολυεθνική «σοβαρό επενδυτή» που εκπληρώνει «τις προσδοκίες της κυβέρνησης» και πως τα δύο μέρη συζητάνε για μια συμφωνία, όπου θα προβλέπεται «ισορροπημένο μάνατζμεντ».

Για το θέμα αυτό, η ΟΜΕ - ΟΤΕ έχει κηρύξει τρεις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη 26 Μάρτη. Ωστόσο, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας κάθε άλλο παρά στέκεται εμπόδιο στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική. Αίτημά της είναι να παραμείνει η επιχείρηση υπό δημόσιο έλεγχο, αποσιωπώντας ότι και σήμερα που ισχύει αυτό το καθεστώς έχουν χτυπηθεί τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ενώ δεν πήρε κανένα μέτρο για την επιτυχία της απεργίας. Η ΕΣΚ - ΟΤΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, να παλέψουν για ενιαίο δημόσιο φορέα τηλεπικοινωνιών στην υπηρεσία του λαού, να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου Τεχνικών ΟΤΕ (ΠΕΤ - ΟΤΕ) στις 17 Μάρτη, η πλειοψηφία κήρυξε απεργία ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο για μεθαύριο Δευτέρα 24 Μάρτη! Οταν, δηλαδή, θα έχει ολοκληρωθεί η ψήφισή του...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ