Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ

ΜΕ ΤΗ ΓΣΕΕ! «Ο Περισσός χρειάζεται να κατασκηνώσει στους κοινωνικούς αγώνες μας» (η δήλωση αποδίδεται στον Τσίπρα / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σ. 5).

ΨΑΧΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ: «Η προοπτική που ανοίγεται τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συσσωμάτωση μιας Αριστεράς ικανής να προτείνει λύσεις (...) να έχει δηλαδή κυβερνητικούς στόχους αφορά (...) τους αριστερούς στο ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τη βάση του (...) και καιρός είναι από την ιστορία μας να αξιοποιήσουμε το χρήσιμο, ξεπερνώντας πικρίες, αγκυλώσεις, μαξιμαλισμούς και αυταπάτες» (ο Στάθης Σ. στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΣΤΟΧΟ: «Ετυχε να παρακολουθήσω από κοντά την πράξη γενέσεως του σημερινού ΣΥΝ (...) ακριβώς πριν από σαράντα χρόνια και στις δύσκολες συνθήκες της δικτατορίας (...) η οξύτατη αντιπαράθεση με την εναπομείνασα τότε "νόμιμη ηγεσία" του ΚΚΕ αποκάλυψε τα σοβαρότατα πολιτικά προβλήματα που υπέβοσκαν (...) όπως η προσαρμογή της πολιτικής δράσης στους όρους και τις συνθήκες μιας "αστικής δημοκρατίας" που (...) ήταν το μόνο ρεαλιστικό πλαίσιο πολιτικής δράσης (...) η αποκατάσταση της "αστικής δημοκρατίας" ήταν πλέον στρατηγικός στόχος (...) ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ πολύ καλά έκανε και μίλησε για εναλλακτική κυβερνητική πρόταση με κέντρο την Αριστερά (...) την άσκηση αντιπολίτευσης με σταθερό γνώμονα την ευθύνη της διακυβέρνησης. Πρώτη προϋπόθεση είναι να κυβερνηθεί η χώρα ομαλά και δημοκρατικά, με την "αστική" διάσταση της δημοκρατίας, τη μόνη άλλωστε που υπάρχει» (ο Α. Καρκαγιάννης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ