Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι νουθεσίες του πρώην υπουργού

Σχεδόν επτά χρόνια μετά την επίθεση κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης από το ΠΑΣΟΚ, με το «πακέτο Γιαννίτση», ο τότε υπουργός Απασχόλησης επανέρχεται στην επικαιρότητα αυτή τη φορά με ένα βιβλίο για το ίδιο θέμα. Είναι αλήθεια ότι δεν προλάβαμε να διαβάσουμε το συγκεκριμένο βιβλίο. Αν κρίνουμε όμως απ' αυτά που ακούστηκαν στη σχετική συνέντευξη Τύπου, είναι φανερό ότι αρκετοί παραμένουν πιστοί οπαδοί της αντιασφαλιστικής πολιτικής που συνιστούσε η συγκεκριμένη πρόταση.

Θα σταθούμε μόνο στον ισχυρισμό του τέως υπουργού ότι η Αριστερά διακατέχεται από έναν καθολικό αρνητισμό και πως αν δε γίνει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τότε θα χάσουν όλοι. Κατ' αρχήν όσον αφορά το ΚΚΕ, τις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που κατέβηκε το 2001 σε εκείνη τη μεγαλειώδη διαδήλωση, ευτυχώς που όλοι αυτοί διακατέχονταν από έναν ολοκληρωτικό αρνητισμό απέναντι στο «πακέτο Γιαννίτση». Γιατί διαφορετικά από τότε θα είμαστε υποχρεωμένοι να δουλεύουμε 40 χρόνια για μια ψωροσύνταξη, για να αναφερθούμε μόνο σε ένα από τα μέτρα που προβλέπονταν. Ευτυχώς που αυτός ο «καθολικός αρνητισμός» υπάρχει και σήμερα και μετουσιώνεται σε καθημερινό αγώνα, ώστε να μην περάσουν και τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, άξιος συνεχιστής του έργου του ΠΑΣΟΚ.

Και για να τελειώνουμε: Οι εργαζόμενοι, οι ταξικές δυνάμεις, το ΚΚΕ θα είναι πάντα καθολικά αντίθετοι στις «μεταρρυθμίσεις» που φέρνουν τη σφραγίδα του μεγάλου κεφαλαίου και είναι περήφανοι γι' αυτό. Γιατί παλεύουν για δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες για όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ