Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Νέα κλήση σε απολογία στην Τσέκου

Για απολογία καλείται και ο Νικολουτσόπουλος

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί στον 2ο ειδικό ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου η Εύη Τσέκου, προφυλακισμένη ήδη στον Κορυδαλλό για εκβίαση και συμμετοχή στην απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου. Η νέα κατηγορία είναι για παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με τον συνήγορό της προτίθεται να απολογηθεί με υπόμνημα, εφ' όλης της ύλης.

Κλήση σε απολογία έλαβε και ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Αιγινίτειο, παρότι οι γιατροί είχαν προγραμματίσει για προχτές, Δευτέρα, την έκδοση εξιτηρίου, ενώ θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η προσωποποίηση της δίωξης για απόπειρα εκβίασης σε τουλάχιστον δύο ακόμα πρόσωπα.

Από το περιβάλλον της Εύης Τσέκου υποστηρίζεται ότι: Από τη δικογραφία αποδυναμώνεται η απόπειρα εκβίασης. Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου φαίνεται ότι τον τελευταίο μήνα δεν επικοινώνησε με τον Ζαχόπουλο και ότι το ίδιο διάστημα δεν είχε καμία επικοινωνία με ΜΜΕ, ενώ αφήνονται υπονοούμενα στον αν ήταν παρούσα στη δεύτερη συνάντηση που έγινε στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», όπως κατέθεσε ο Θέμος Αναστασιάδης. Επίσης, θα δώσει τη δική της εκδοχή για το μοντάζ - που όπως ισχυρίζεται δεν έγινε από την ίδια - ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι το δικό της υλικό δεν ήταν σε μορφή DVD.

Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών Παναγιώτης Πούλιος ζήτησε χθες να δει την προχτεσινή εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, προκειμένου να διαπιστώσει εάν έχει διαπραχθεί κάποιο αδίκημα, ώστε να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα ο εκδότης της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» Θέμος Αναστασιάδης, στη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή είπε ότι ουδεμία σχέση, επαφή ή γνωριμία δεν είχε με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Σπύρο Κλαδά και «αντιθέτως γνωρίζω από τα γεγονότα ότι ο κ. Τριανταφυλλόπουλος επιχείρησε να έχει σχέση μαζί του, με στόχο ενδεχομένως να εκβιάσει είτε εκείνον είτε εμένα είτε και τους δύο. Εκτιμώ ότι αν αρθεί το απόρρητο συνομιλιών Κλαδά, Κουκοδήμου, Τριανταφυλλόπουλου, θα αποκαλυφθεί γιατί και πώς το πρώην ΣΔΟΕ κινήθηκε εναντίον μου την ίδια ημέρα που ο κ. Ανδριανός κατέθετε στον ανακριτή ότι δήθεν είναι δημοσιογράφος ο κομιστής του dvd. Ηταν η ίδια ημέρα και ώρα που επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά ο κ. Καραμάνος, υπεύθυνος της υπηρεσίας. Ουδέποτε με είχαν ενοχλήσει προηγουμένως, και μάλιστα η υπόθεση των 5 εκατ. Ευρώ ήταν γνωστή επί τρίμηνο και υπήρχαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Ζορμπάς δήλωνε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την προέλευση των χρημάτων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ