Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο σύντροφος Παναγιώτης Κοσιώνης

Θα θυμόμαστε πάντα τον πρωτοπόρο κομμουνιστή γιατρό, πρώην βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ. Θερμά συλλυπητήρια της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο Παναγιώτης Κοσιώνης

Eurokinissi

Ο Παναγιώτης Κοσιώνης
Ο σύντροφος Παναγιώτης Κοσιώνης έφυγε από κοντά μας χτες το μεσημέρι από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 73 χρόνων. Η κηδεία του αγαπημένου στην περιοχή κομμουνιστή Παναγιώτη γίνεται, σήμερα Τετάρτη 13 Φλεβάρη, στις 3 μ.μ., στον Αλισσό. Η απώλειά του έχει συγκλονίσει ολόκληρη την περιοχή της Αχαΐας και ευρύτερα, καθώς με τη δράση του, τόσο στο πεδίο της πολιτικής όσο και σε αυτό της ιατρικής, κέρδισε την εκτίμηση όλων με το ήθος και την προσφορά του.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του σ. Παναγιώτη Κοσιώνη σημειώνει:

«Η ΚΕ του ΚΚΕ ανακοινώνει το θάνατο του σ. Παναγιώτη Κοσιώνη. Ο σύντροφος Κοσιώνης τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος, υπερασπίστηκε και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα του λαού μας, σε όλες τις θέσεις και τα αξιώματα που το Κόμμα και το λαϊκό κίνημα τον ανέδειξε.

Ο Παναγιώτης Κοσιώνης γεννήθηκε στον Αλισσό Πατρών το 1934. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας και διακρίθηκε για την επιστημονική του κατάρτιση ως οφθαλμίατρος. Ωστόσο δεν ακολούθησε τον εύκολο δρόμο αξιοποίησης της επιστημονικής του καταξίωσης για προσωπικό πλουτισμό, αλλά στρατεύτηκε με το ΚΚΕ για το δίκιο της εργατικής τάξης, την κοινωνική πρόοδο, το σοσιαλισμό. Σε όλη του τη ζωή συνδύασε την επιστημονική ιατρική του συνεισφορά με τον αγώνα και την πλούσια κοινωνικοπολιτική δράση αφιερωμένη στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1976. Στο 14ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκλέχτηκε μέλος της ΚΕ. Εκλέχτηκε βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ στις εκλογές του 1989, του 1990, του 2000 και του 2004. Το 2000 και το 2004 διατέλεσε Ε' Αντιπρόεδρος της Βουλής. Για σειρά ετών υπηρέτησε τα λαϊκά συμφέροντα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διατέλεσε κοινοτικός σύμβουλος Αλισσού από το 1975 έως το 1982, ενώ από το 1982 έως το 2000 ήταν αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Πάτρας. Ηταν επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού "Πάτρα Μπροστά". Παράλληλα, συμμετείχε και συνέβαλε με την επιστημονική του γνώση και τη δράση του σε επιστημονικούς φορείς και συλλόγους. Από το 1987 έως το 1989 διατέλεσε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.

Τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι εργαζόμενοι της Πάτρας και της Αχαΐας θα θυμούνται για πάντα τον πρωτοπόρο κομμουνιστή γιατρό. Η Κεντρική Επιτροπή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του σ. Παναγιώτη Κοσιώνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ