Παρασκευή 4 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΖ ΦΕΡΕΤΖΕ

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ: «Οι προτεραιότητες είναι τέσσερις. Πρώτον, η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, που θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν και να απολύουν προσωπικό. (...) Δεύτερον, η μεταρρύθμιση του κράτους. Μια από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι η αύξηση της παραγωγικότητας στο δημόσιο τομέα (...) Τρίτον, πρέπει να μειωθεί το κόστος για την επιχειρηματική δραστηριότητα (...) Τέταρτον, ο εκσυγχρονισμός των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Οι κυβερνήσεις πρέπει να τους παραχωρήσουν αυτονομία, για να θέσουν τις προτεραιότητές τους, να προσλαμβάνουν και να αμείβουν το καλύτερο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, και να καθορίζουν τα δίδακτρα των φοιτητών» (το άρθρο με τις τέσσερις εντολές σε «Financial Times»/ ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ: «Ευχή όλων είναι το 2008 (...) να είναι η χρονιά μέσα στην οποία θα δρομολογηθούν και θα ολοκληρωθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις (...) σε Ασφαλιστικό, Παιδεία, Δημόσια Διοίκηση, κράτος πρόνοιας και απεμπλοκή του Δημοσίου από επιχειρηματικές δραστηριότητες (...) πρέπει να προχωρήσουν με συναινετικές και ταχείες διαδικασίες» (οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλου/ ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ: «Οικονομική "αφαίμαξη" εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ καταγράφεται κάθε χρόνο στα ασφαλιστικά ταμεία προς όφελος του ιδιωτικού τομέα υγείας. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΕΒΕ και ΟΠΑΔ) πληρώνουν το χρόνο περισσότερα από 520 εκατομμύρια ευρώ για την περίθαλψη και τις εξετάσεις των ασφαλισμένων τους σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα, οι πληρωμές των 4 ασφαλιστικών ταμείων αντιπροσωπεύουν το 52% - 60% του εκτιμώμενου κύκλου εργασιών του ιδιωτικού τομέα υγείας» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ