Παρασκευή 4 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Κουκουλώνεται η ουσία

Συνεχίζεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει τις πολιτικές ρίζες του σκανδάλου γύρω από την υπόθεση Ζαχόπουλου. Την ίδια στιγμή, στο ΠΑΣΟΚ πασχίζουν να την εκμεταλλευτούν αντιπολιτευτικά, χωρίς όμως να θίγουν την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής, που γεννά και θρέφει τέτοιες βρώμικες ιστορίες.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89» ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης, επικέντρωσε στον Ζαχόπουλο χαρακτηρίζοντας δυσάρεστη και προσβλητική τη στάση του με δεδομένη την εμπιστοσύνη του ίδιου του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του. Σχετικά με το επίμαχο DVD και το κατά πόσο έπρεπε ο στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή Γ. Ανδριανός να το παραδώσει στη Δικαιοσύνη, παρέπεμψε στο δημοσιογραφικό απόρρητο.

Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ερωτώμενη για την υπόθεση έσπευσε να την περιορίσει σε «ροζ» διαστάσεις: «Δε νομίζω πως θέλετε να σχολιάσω κάτι που δε γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι πως ζούμε την αποθέωση της πολιτικής της κλειδαρότρυπας και ταυτόχρονα υπάρχουν σενάρια και φήμες». Παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη ως τη μόνη ικανή «να δώσει σοβαρή απάντηση σε όλα αυτά τα σενάρια».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Απόστολος Σταύρου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί και ο Ζαχόπουλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όταν μπορέσει. Για τη στάση του Ανδριανού υποστήριξε ότι σεβάστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο, δεν απέκρυψε το DVD και το παρέδωσε στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ, εντείνοντας τη δικομματική αντιπαράθεση, κάνει λόγο για «μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο που έχει πλήξει τον σκληρό πρωθυπουργικό πυρήνα». Με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης, μετά τη χτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου που ασχολήθηκε με την υπόθεση Ζαχόπουλου, φανέρωσε ότι πρόθεση του ΠΑΣΟΚ είναι να αξιοποιήσει περαιτέρω το θέμα αντιπολιτευτικά, χαρακτηρίζοντας τον Κ. Καραμανλή «άμεσα υπεύθυνο» για τον συνεργάτη του Ζαχόπουλο, αλλά και τις αποφάσεις του.

Ο Γ. Ραγκούσης, εμφανίζοντας το ΠΑΣΟΚ σαν ...προστάτη του «δημόσιου χρήματος», υποστήριξε ότι «απέναντι στη συστηματική προσπάθεια κουκουλώματος και συγκάλυψης που διαρκώς επιχειρεί η κυβέρνηση γι' αυτή την υπόθεση, με τις πρωτοβουλίες του θα διασφαλίσει να έρθουν όλα στο φως».

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να ζητήσουν «την άμεση πρόσκληση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όλων των υπουργών Πολιτισμού από το 2004 μέχρι σήμερα. Καθώς και την πρόσκληση άμεσα του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιάννη Αδριανού, στην Επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών της Βουλής». Με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Πολιτισμού, το ΠΑΣΟΚ θα καλέσει στη Βουλή και τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή και τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ