Παρασκευή 4 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και οι ξεκάθαροι αποκλεισμοί

Πέραν των απαράδεκτων διαδικασιών, οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί, που οδηγούν στην πρόσληψη ελάχιστων ΑμΕΑ, χρησιμοποιούνται ως άλλοθι από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού για τη διόγκωση της ανεργίας των ΑμΕΑ, που φτάνει το 80% στους ικανούς προς εργασία ανάπηρους, και συνολικά για την απάνθρωπη πολιτική που ακολουθούν απέναντι στα ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους.

Πέρα, όμως, από τους καλυμμένους αποκλεισμούς, υπάρχουν και οι περιπτώσεις ξεκάθαρων αποκλεισμών. Εκτός διαγωνισμού κινδυνεύει να παραμείνει ο συνδικαλιστής - σπουδαστής με αναπηρία Γιάννης Μελέτσης, που μεθοδευμένα απορρίφθηκε στις εξετάσεις των σπουδαστών του ειδικού ΙΕΚ Τυφλών Τηλεφωνητών ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ (Παράρτημα Ν. Σμύρνης), ως τιμωρία για την πρωτοπόρα πολιτική και συνδικαλιστική του δράση. Ενώ αποκαλύφθηκαν οι μεθοδεύσεις για την απόρριψη του σπουδαστή - που οδηγεί και στον αποκλεισμό του από το διαγωνισμό - η διοίκηση του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) αρνείται να αποκαταστήσει την αδικία, αλλά και να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που διέταξε προκειμένου να τηρήσει τα προσχήματα.

Η ΣΕΑΑΝ ζητάει καταρχήν την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών πέραν της 5ης Δεκέμβρη, ενώ συνολικά για τα ζητήματα αυτά πραγματοποιεί με την Επιτροπή Νέων Αναπήρων σήμερα Παρασκευή, στις 12.30 μ.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΕΕΚ στη Νέα Ιωνία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ