Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βιομετρικό φακέλωμα από ΗΠΑ

Γρηγοριάδης Κώστας

Την ταχύτητα με την οποία προχωρά το βιομετρικό φακέλωμα εκατομμυρίων «υπόπτων» σε όλο τον κόσμο από τις αμερικανικές υπηρεσίες «ασφαλείας», έρχεται να επιβεβαιώσει η πρόσφατη αποκάλυψη της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ».

Σύμφωνα με την αμερικάνικη εφημερίδα, το FBI ξεκινά ένα τεράστιο έργο, για το οποίο σχεδιάζει να δαπανήσει 1 δισ. δολάρια, με στόχο την κατασκευή της μεγαλύτερης βάσης δεδομένων με βιομετρικά στοιχεία, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να μπορεί να αναγνωρίζει με περισσότερα μέσα και ακρίβεια πολίτες εντός και εκτός της χώρας.

Ηδη το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, ως το σημαντικότερο όργανο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τη διεξαγωγή έρευνας, έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνει ψηφιακές εικόνες προσώπων, δακτυλικών αποτυπωμάτων και αποτυπωμάτων παλάμης στα συστήματά του.

Μέσα στον επόμενο μήνα η αρμόδια «υπηρεσία» αναμένεται να αναθέσει ένα 10ετούς ισχύος συμβόλαιο για την επέκταση των βάσεων δεδομένων, της ποσότητας και των ειδών των δεδομένων που λαμβάνει. Το σύστημα, που αποκαλείται Ταυτοποίηση Νέας Γενιάς (Next Generation Identification), θα συλλέγει σε μια βάση δεδομένων όλα τα βιομετρικά δεδομένα που απαιτούνται για την αναγνώριση υπόπτων, καθώς και τη σήμανση. Πώς αλλιώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ο εφιάλτης του «Μεγάλου αδελφού», αν όχι με την πάλη των λαών, που θα σπάσει τα δεσμά του ιμπεριαλισμού;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ