Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9965

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΓΕΝΑΡΗ
Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Με θέμα «Οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή - τα σχέδια για τη "Νέα Μέση Ανατολή" και τα καθήκοντα του Κομμουνιστικού και Αντιιμπεριαλιστικού κινήματος», το ΚΚΕ φιλοξενεί στην Αθήνα, το Σάββατο 5 Γενάρη 2008, συνάντηση κομμάτων των χωρών της Μέσης Ανατολής, της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου, της Ερυθράς Θάλασσας και της περιοχής του Κόλπου.


ΣΕΛ.  5

Συνεχίζουμε με ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ για όλες τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας

Οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων, της κοινής δράσης με τα άλλα λαϊκά στρώματα, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς, στην Υγεία και την Πρόνοια

Σήμερα, που αυξάνεται ο πλούτος και η παραγωγικότητα της εργασίας, χρειάζεται να δυναμώσει η απαιτητικότητα των εργαζομένων και να αναπτυχθεί ισχυρό διεκδικητικό κίνημα που θα συγκρουστεί με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και τη στρατηγική του κεφαλαίου. Να διεκδικήσει αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων, βάζοντας γερές βάσεις για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως αυτή εκφράζεται σε όλα τα μέτωπα, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς, στην Υγεία και την Πρόνοια.

Σ' αυτή την κατεύθυνση το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων, στην ανάπτυξη της κοινής δράσης με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Με τα συλλαλητήρια που διοργανώνει σε όλη τη χώρα στις 22 Γενάρη - με κεντρικό αυτό της Αθήνας, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ομόνοιας - και την απεργιακή κλιμάκωση, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δίνει αποφασιστική συνέχεια στους αγώνες για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Εντείνουμε τη δράση για να μην περάσουν οι ελιγμοί και τα διασπαστικά τεχνάσματα της κυβέρνησης, η τακτική της συναίνεσης που επιδιώκουν οι πλειοψηφίες στο συνδικαλιστικό κίνημα, κάθε κόλπο που καλλιεργεί επανάπαυση και εφησυχασμό.


ΣΕΛ.  3

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Η οικογένεια του Δημήτρη Κορμπάκη προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει 1.000 ευρώ, ως 5η δόση.



ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Πυκνώνουν τα σύννεφα

Ενεργειακό «τόξο» - «ανεξάρτητο» Κόσσοβο - «μεγάλη Αλβανία» - ΠΓΔΜ. Η πυριτιδαποθήκη και η επικίνδυνη αυταπάτη ότι, δήθεν, δεν κινδυνεύουμε, γιατί είμαστε μέσα στο «μαντρί» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


ΣΕΛ.  22  -  23
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πίσω από μια πολιτική δολοφονία

Η δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα, ενώ ταυτόχρονα θα ενταθεί η παρέμβαση των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ και άλλων), που θέλουν να ελέγξουν γεωστρατηγικά την ευρύτερη περιοχή.


ΣΕΛ.  32

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ