Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υπό την πίεση των λαϊκών αγώνων

Εγκατέλειψε την αλαζονική στάση απέναντι στις σημερινές κινητοποιήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παραμένοντας όμως αμετακίνητος στην προώθηση των αντεργατικών «μεταρρυθμίσεων»

Αναδιπλώνεται φραστικά η κυβέρνηση απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων, αλλά επί της ουσίας παραμένει αμετακίνητη στην προώθηση της ολομέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης.

Μπροστά στη δύσκολη θέση, στην οποία έχει περιέλθει εξαιτίας της απόρριψης των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεών» της από τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους αντεπίθεσης, επιχειρώντας να αποφύγει την κατά μέτωπο επίθεση με τους εργαζόμενους που αντιστέκονται.

Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εγκατέλειψε το αλαζονικό ύφος απέναντι στη σημερινή πανεργατική κινητοποίηση, δίχως όμως να ανακαλέσει τη θέση της κυβέρνησης ότι δηλαδή τα συλλαλητήρια και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων δεν επηρεάζουν την κυβερνητική πολιτική.

«Η κυβέρνηση δεν έχει επιδείξει καμία αλαζονεία» απέναντι στο συλλαλητήριο και στους εργαζόμενους που θα απεργήσουν σήμερα, δήλωσε χτες ο Θ. Ρουσόπουλος, αναγνωρίζοντας ...το δικαίωμα των εργαζομένων να διαδηλώσουν «τις θέσεις τους και την άποψή τους στο πλαίσιο της Δημοκρατίας». Στο εύλογο ερώτημα αν η σημερινή κινητοποίηση θα μετρήσει στα επόμενα της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος περιορίστηκε να δηλώσει ότι είναι «σεβαστή η αντίθετη άποψη», επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση τείνει «ευήκοον ους» μόνο σε όσους συμμετέχουν στο προσχηματικό διάλογο...

Γενικότερα, η κυβέρνηση επιχειρεί να «εκτρέψει» σε ανώδυνη για την πολιτική της κατεύθυνση το μήνυμα αντίστασης και πάλης των εργαζομένων, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή απεργία «εκφράζει μια αγωνία και όχι μια διαμαρτυρία των εργαζομένων» επειδή τάχα η ίδια δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμα συγκεκριμένα μέτρα!

Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση αισθάνεται καυτή την ανάσα του λαϊκού κινήματος καθώς κλιμακώνονται οι αγώνες των εργαζομένων, ενώ το πρώτο κύμα των δημοσκοπήσεων μετά τις εκλογές ήρθε να επιβεβαιώσει ότι οι προωθούμενες «μεταρρυθμίσεις» συναντούν την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων, επιτείνοντας την αίσθηση της «απομόνωσης» της κυβέρνησης και της πολιτικής της παρά τις πλάτες που βάζουν οι διάφοροι σύμμαχοι και εταίροι με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, που επίσης «καταβαραθρώνεται» στη συνείδηση του κόσμου.

Ο εκπρόσωπος προσπάθησε να υποβαθμίσει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, επικαλούμενος το γνωστό επιχείρημα ότι πρόκειται για «εργαλεία δουλιάς που αποτυπώνουν τις τάσεις της στιγμής», ενώ η κυβέρνηση κάνει τη δουλιά της και «προχωρά στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου». Αμήχανη ήταν η απάντησή του στο ερώτημα ότι η πολιτική και οι επιλογές της κυβέρνησης τυγχάνουν υποστήριξης από μια μειοψηφία του λαού, παραπέμποντας στο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.

Παράλληλα πρόσφερε εκ νέου στήριξη στον Β. Μαγγίνα, αναφέροντας ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ενώ απέδωσε τις ...διάφορες έρευνες που γίνονται και θα γίνονται για «την προσωπική ζωή του» στο ότι βρίσκεται «στο μάτι του κυκλώνα» εξαιτίας του Ασφαλιστικού.

Στην πρώτη γραμμή της υποστήριξης της αντιλαϊκής επίθεσης βρίσκεται η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία πλειοδοτεί υπέρ της επιτάχυνσης των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. «Η κυβέρνηση προχωρεί ένα δύσκολο μεταρρυθμιστικό έργο. Ενα έργο όμως το οποίο θα αποδώσει προς όφελος των πολιτών αυτής της χώρας», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών μετά τη χτεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν πλήττεται η εικόνα της κυβέρνησης από τα πολλά ανοιχτά μέτωπα. «Οι πολίτες μας έχουν δώσει μια σαφή εντολή: Να λύσουμε τα προβλήματα, ορισμένα από τα οποία είναι, δυστυχώς, προβλήματα ετών. Αυτή την εντολή έχουμε, αυτή την εντολή θα τιμήσουμε», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ