Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΙ ΟΜΩΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ: «Χάθηκαν 75 άτομα ανοιχτά της Σμύρνης. Ησαν λαθρομετανάστες. Τουλάχιστον 51 σορούς λαθρομεταναστών από το Ιράκ, τη Σομαλία και την Παλαιστίνη ανέσυραν από τη θάλασσα σωστικά συνεργεία στην Τουρκία μετά τη βύθιση πλοιαρίου, που μετέφερε 81 άτομα το Σαββατοκύριακο ανοιχτά της Σμύρνης. Μόνον έξι από τους επιβάτες του μοιραίου σκάφους, ανάμεσά τους και δύο Παλαιστίνιοι, επέζησαν από το ναυάγιο. Το πλοιάριο μήκους 15 μέτρων είχε προορισμό τη Χίο και αναποδογύρισε το Σάββατο δύο ώρες αφ' ότου απέπλευσε, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και του υπερβολικού αριθμού των επιβατών» (η είδηση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ: «Με εκατομμύρια γερμανικά μάρκα της Αυτοκρατορίας του Κάιζερ πραγματοποιήθηκε η Οκτωβριανή Επανάσταση, σύμφωνα με έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το "Der Spiegel". Οπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό στο άρθρο του, στο οποίο αφιερώνει το εξώφυλλο του τεύχους με τίτλο "Η αγορασμένη επανάσταση", ο Κάιζερ χρηματοδότησε την εξέγερση των Μπολσεβίκων σκοπεύοντας στην ανατροπή του τσάρου Νικολάου Α` προκειμένου να απαλλαγεί από έναν εχθρό στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πρόσωπο - κλειδί στην ιστορία φαίνεται να ήταν ο Αλεξάντερ Χέλφαντ, έμπορος, σοσιαλιστής επαναστάτης και φίλος του Τρότσκι, ο οποίος είχε καταφύγει στην Κωνσταντινούπολη επειδή τον αναζητούσε η γερμανική αστυνομία» (Ντερ Σπίγκελ / ΤΑ ΝΕΑ).

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΒΟΜΒΕΣ: «Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν. Και είναι απογοητευτικές, εάν είναι αληθινές: Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στη συνάντηση που είχε με την κ. Κοντολίζα Ράις φέρεται να ανακοίνωσε ότι η Αθήνα θα συναινέσει ακολουθώντας την Ουάσιγκτον στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου. Εάν όντως η Ελλάδα συμφώνησε στην αλλαγή των συνόρων στη Βαλκανική πρόκειται για μια κακή και αρνητικότατη εξέλιξη. Διότι δείχνει να επιβεβαιώνει ότι η ελληνική διπλωματία δεν έχει καν αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται στην πολύπαθη περιοχή των Βαλκανίων και το οποίο δεν τελειώνει με την απόδοση της ανεξαρτησίας στο Κοσσυφοπέδιο (ο Μ. Ιγνατίου στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ