Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου

Οι εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία γύρω από το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, που ουσιαστικά οδηγούν στην αλλαγή συνόρων ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου, σηματοδοτούν αλυσιδωτές εξελίξεις σε πολλά επίπεδα, πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια αυτής της επαρχίας της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν το πόσο επικίνδυνες για τους λαούς και την ειρήνη γενικότερα, είναι οι παρεμβάσεις, όποιο μανδύα κι αν έχουν αυτές, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της ΕΕ.

Ολα όσα συντελούνται δείχνουν πόσο συνένοχες στο έγκλημα είναι και οι ελληνικές κυβερνήσεις, σήμερα της ΝΔ και χτες του ΠΑΣΟΚ, που συναποφασίζουν στα όργανα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για όλα αυτά, που στο τέλος και ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει τις τραγικές συνέπειές τους. Οι αποφάσεις της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ την προηγούμενη εβδομάδα για συνέχιση της στρατιωτικής παρουσίας στο Κοσσυφοπέδιο και μάλιστα σ' ένα ρόλο εγγυητή της επικείμενης ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της επαρχίας αυτής της Σερβίας, όπως και όσα συζητήθηκαν στην ανάλογη σύναξη της ΕΕ, όλα με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, έρχονται να ενισχύσουν αυτό που εδώ και καιρό μεθοδεύεται από ΗΠΑ και ΕΕ για την επιβολή της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα στρατεύματα του ΝΑΤΟ, που δεν είναι παρά στρατεύματα κατοχής, συμμετέχουν και σημαντικές ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις, που αρχικά έστειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και διατήρησε η κυβέρνηση της ΝΔ. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια εμπλοκή σε μια στρατιωτική επιχείρηση αλλαγής συνόρων, κάνουν πως δήθεν δεν καταλαβαίνουν, ότι δημιουργείται ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Αυτό, αργά ή γρήγορα, θα το βρουν μπροστά τους και άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν υπαρκτά ή και κατασκευασμένα μειονοτικά προβλήματα.

Οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης είναι τεράστιες, καθώς στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες, τα πράγματα είναι ακόμα πιο καθαρά. Πολύ περισσότερο που η χώρα μας βρίσκεται στον άμεσο περίγυρο των διαφόρων εστιών έντασης και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Αυτό που συντελείται στο Κοσσυφοπέδιο αποτελεί μια κατευθείαν εφαρμογή των ιμπεριαλιστικών δογμάτων με ό,τι αυτά τα συνοδεύουν, σε επίπεδο ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων στα πλαίσια της χάραξης ζωνών επιρροής και διανομής της πίτας μεταξύ των μεγάλων καπιταλιστικών συμφερόντων.

Η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ως προπέτασμα καπνού την υπόθεση της διαμάχης με την ΠΓΔΜ για το όνομα, συγκαλύπτει την πλήρη συμπόρευση και την ενεργή συμμετοχή σε όλα τα επιθετικά σχέδια των ιμπεριαλιστών κατά των λαών, με μοναδικό γνώμονα τη διεκδίκηση για λογαριασμό της ελληνικής πλουτοκρατίας μιας καλύτερης θέσης στη μοιρασιά της ιμπεριαλιστικής λείας. Από κει και πέρα είναι υπόθεση του ελληνικού λαού να καταδικάσει αυτή την πολιτική που εκφράζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να απαιτήσει την άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων από το Κοσσυφοπέδιο και τα άλλα ιμπεριαλιστικά μέτωπα. Αυτή θα είναι μια σημαντική συμβολή στην υπόθεση της ειρήνης και στην αλληλεγγύη στους άλλους λαούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τους Αμερικανούς για «εγγύηση» θέλει ο Μπερίσα...(2010-09-30 00:00:00.0)
Στην «μπαρουταποθήκη» των Βαλκανίων(2007-09-12 00:00:00.0)
Χρονικό κρίσης(2004-03-19 00:00:00.0)
Ενα έγκλημα διαρκείας και η λαϊκή αντίσταση(2000-01-01 00:00:00.0)
Τα συνδικάτα καλούν σε αντιΝΑΤΟική πάλη(1999-06-19 00:00:00.0)
"Κρυφτούλι" τρόμου(1998-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ