Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπεία του ΚΚ Βενεζουέλας στην Αθήνα

O Καρόλους Βίμερ, μέλος του ΠΓ, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων και βουλευτής του ΚΚ Βενεζουέλας στο Λατινοαμερικανικό Κοινοβούλιο, θα επισκεφθεί τη χώρα μας από τις 14 ως τις 20 Δεκέμβρη μετά από πρόσκληση της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει συναντήσεις με τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με τμήματα της ΚΕ, το ΚΣ της ΚΝΕ και τα γραφεία των ΕΠ της ΚΟΑ και της ΚΟΘ. Επίσης θα επισκεφθεί την ελληνική Βουλή όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις.

Στη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στις διεθνείς εξελίξεις και ιδιαίτερα στην κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βενεζουέλα και ευρύτερα στη Λατινική Αμερική, στο δυνάμωμα της διεθνούς αλληλεγγύης με τη Βολιβαριανή διαδικασία και τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα των λαών. Τις συζητήσεις θα απασχολήσει επίσης η κατάσταση στο διεθνές κομμουνιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, η συνέχεια και το βάθεμα της πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ των Κομμουνιστικών Κομμάτων και των επαναστατικών δυνάμεων της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, καθώς και θέματα παραπέρα ανάπτυξης των στενών συντροφικών δεσμών και της διμερούς συνεργασίας των δύο κομμάτων. Τη Δευτέρα 17 Δεκέμβρη, η Αλέκα Παπαρήγα και ο Καρόλους Βίμερ θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο εκπρόσωπος του ΚΚ Βενεζουέλας θα συμμετάσχει και θα μιλήσει σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι οργανώσεις του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και φορείς του λαϊκού κινήματος. Συγκεκριμένα:

-- Την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη στις 7.30 μ.μ. η ΕΕΔΥΕ και η ΕΕΔΔΑ θα πραγματοποιήσουν στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας.

-- Την Δευτέρα 17 Δεκέμβρη ο Καρόλους Βίμερ θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και η ΚΝΕ, στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στις 7 μ.μ.

-- Την Τρίτη 18 Δεκέμβρη θα συμμετάσχει σε εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργανώνει η ΚΝΕ στη Νομική της Αθήνας στις 7 μ.μ..

-- Την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΚΟΑ, στην αίθουσα συνεδρίων της έδρας της ΚΕ στον Περισσό.

Η επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚ Βενεζουέλας γίνεται σε συνέχεια των τακτικών ανταλλαγών αντιπροσωπειών μεταξύ των δύο κομμάτων τα τελευταία χρόνια και θα συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Βενεζουέλα και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην παραπέρα ανάπτυξη του κινήματος αλληλεγγύης στην πάλη του βενεζουελάνικου λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ