Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Επιλογές
Μουσικο-θεατρικές προσκλήσεις

Ε. Ασημακόπουλος, Λ. Ζώη
Ε. Ασημακόπουλος, Λ. Ζώη
Το έργο «Εσωτερικαί ειδήσεις» του Μάριου Ποντίκα παίζεται στην Κεντρική Σκηνή του «Νέου Ελληνικού Θεάτρου» σε εναλλασσόμενο πρόγραμμα με το έργο του Γιώργου Αρμένη «Αμερικάνος στο κεφάλι». Η σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια είναι του Χάρη Χαραλάμπους, τα σκηνικά - κοστούμια της Ελένης Δουδουλάκη. Παίζουν: Βιβή Αλεξάνδρου, Λουίζα Ζούζια, Μπίλιω Καλιακάτσου, Ανδρέας Κυριακού, Νίκος Κωνσταντάκης, Χάρης Χαραλάμπους. Συμμετέχει ο Γιώργος Αρμένης. Ενα θεατρικό ρεπορτάζ που καταγράφει με γερές δόσεις χιούμορ, αλλά και πικρής αλήθειας μια αφιλόξενη για τον άνθρωπο και πρόθυμη να ανεχτεί τα πάντα ελληνική κοινωνική πραγματικότητα. Ρεπόρτερ έξι ηθοποιοί, θύτες και θύματα.

  • Η Βικτωρία Ταγκούλη ερμηνεύει τραγούδια του Χρίστου Θεοδώρου, δισκογραφικές της συμμετοχές, αλλά και γνωστά τραγούδια Ελλήνων συνθετών, σήμερα (10μμ), στον «Ιανό» (Σταδίου 24).
  • Οι Λίνα Γεράρδη (τραγούδι), Δημήτρης Ζαφειρέλης (κιθάρα) και Δημήτρης Κακαβούλης (πιάνο) παρουσιάζουν σήμερα (11μμ), στο «Δίαυλο» (Δράκου 9, Κουκάκι, τηλ. 210 9248737), έντεχνες ελληνικές συνθέσεις και κομμάτια από το διεθνές ρεπερτόριο. Στον ίδιο χώρο, κάθε Κυριακή τραγουδούν η Δέσποινα Γλέζου και η Μαρίνα, κάθε Δευτέρα οι Μιχάλης Βιολάρης, Τάκης Κωνσταντακόπουλος και Ανδριάννα Κόλλια και κάθε Τρίτη οι Γιώργος Υδραίος και Σοφία Μιχαηλίδου, με τον συνθέτη Μιχάλη Τρανουδάκη.
  • Αφιέρωμα στους σολίστ - καθηγητές κιθάρας Ευάγγελο Ασημακόπουλο και Λίζα Ζώη, αύριο (7.30 μμ), στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης. Θα μιλήσουν: Περικλής Κούκος, Νότης Μαυρουδής. Ακολουθεί συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων με τη συμμετοχή των τιμώμενων σε έργα Vivaldi και Morel. Διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης. Είσοδος ελεύθερη.
  • Ο γνωστός δεξιοτέχνης του σαντουριού Μάριος Παπαδέας προσφέρει «ταξίδια» στην καθ' ημάς Ανατολή, αλλά και ρεμπέτικα ...μπλουζ και δικές του συνθέσεις, σήμερα, στην «Αλλη Οχθη» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος, τηλ. 210 9270628). Στον ίδιο χώρο, αύριο, η Τυνήσια ερμηνεύτρια Λάμια Μπεντίουι συμπράττει με την Ειρήνη Δασκαλάκη, σ' ένα πρόγραμμα με τραγούδια της Μεσογείου.
  • Η Mariza, η σύγχρονη ιέρεια των φάδος, δίνει συναυλία τη Δευτέρα, στο «Παλλάς». Στον ίδιο χώρο, την Τρίτη (9μμ), εμφανίζεται ο Charles Lloyd, στο πλαίσιο της σειράς «Jazz masters». Μαζί του και η Μαρία Φαραντούρη, ερμηνεύοντας δύο δικά του τραγούδια κ.ά.
  • Τη Δευτέρα (9μμ), στο «Fuzz» (Βουλιαγμένης 22), δίνει συναυλία ο Βάσκος Tonino Carotone. Μαζί του οι Ιταλοί «Arpioni».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ