Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΣΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ...

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΤΟ ΑΓΧΟΣ, ΤΑ «ΜΠΙΚΙΚΙΝΙΑ»: «Πολιτική συμφωνία με τους πρυτάνεις για την ανάγκη να επέμβει η κυβέρνηση με αυστηρή νομοθετική ρύθμιση στο χώρο των κολεγίων πέτυχε ο υπουργός Παιδείας κ. Ευρ. Στυλιανίδης στη σύνοδο της Καλαμάτας. Με πρόταση του υπουργού τα πανεπιστήμια θα κληθούν να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία αξιολόγησης των κολεγίων (...) η σύνοδος αποφάσισε, επικροτούμενη από τον κ. Στυλιανίδη, να απευθύνει στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Δ. Σιούφα αίτημα σύστασης Διακομματικής Επιτροπής, "ει δυνατόν και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών" όπως ενημέρωση τον ΕΤ ο προεδρεύων της συνόδου κ. Κ. Δημόπουλος. "Ζούμε συνεχώς με το άγχος των κινητοποιήσεων. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί" υπογράμμισε (...) το υπουργείο θα εξασφαλίσει για τα πανεπιστήμια τη μεγαλύτερη δυνατή μερίδα από τα κονδύλια του Δ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ)

Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ: «Η σταθεροποίηση στην απασχόληση είναι το μείζον πρόβλημα για την πλειονότητα των αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ενας στους τρεις πτυχιούχους αναζητούν σταθερή εργασία, το 61% προτιμά την απασχόληση στο Δημόσιο και ένας στους τέσσερις έχει αλλάξει στα πέντε με εφτά χρόνια μετά την αποφοίτησή του από τέσσερις δουλειές και πάνω» (συμπεράσματα έρευνας στα Πανεπιστήμια /ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ: «Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική τη διάκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης (...) όμως εάν οι διεκδικήσεις πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας και απειλήσουν με οικονομική κατάρρευση τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να νομοθετηθεί από την κυβέρνηση η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών προς τα πάνω, ώστε να εξισωθούν με αυτά των ανδρών!» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ