Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΦΑΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ
Με πείσμα και αποφασιστικότητα σε νέους αγώνες

Στην απόφαση του 11ου Συνεδρίου της ΠΕΑΕΑ δηλώνεται η αποφασιστικότητα των Αντιστασιακών για συνέχιση του αγώνα μέχρι τη δικαίωση των οραμάτων και των ιδανικών της Εθνικής Αντίστασης. Με την πείρα και τις γνώσεις τους οι παλιότεροι, με τα νιάτα και τον ενθουσιασμό τους οι Απόγονοι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την υπεράσπιση και την ανάδειξη της Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Θα συνεχίσουμε σθεναρά και ανυποχώρητα τον αγώνα για δικαίωση της προσφοράς και των θυσιών για την απελευθέρωση της πατρίδας από τους φασίστες Γερμανούς - Ιταλούς και Βουλγάρους στην πρώτη Κατοχή(1941- 44) και τους Αγγλοαμερικανούς ιμπεριαλιστές στη δεύτερη περίοδο (1946 - 1949). Για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων για την ηθική και υλική αποκατάσταση των αγωνιστριών και αγωνιστών της ΕΑ και του ΔΣΕ, αιτήματα που όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις παραπέμπουν στις «ελληνικές καλένδες».

Στη νέα τριετία, που αρχίζει με το 11ο Συνέδριό μας, τονίζεται στην Απόφαση της ΠΕΑΕΑ, καλούμαστε όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στους νέους αγώνες με μπροστάρη και οδηγό μας το ΚΚΕ, ώσπου να γίνουν πράξη τα μεγάλα και πανανθρώπινα ιδανικά για τα οποία αγωνιστήκαμε: Για ένα καλύτερο αύριο της πατρίδας και του λαού μας, για την παγκόσμια Ειρήνη, την πραγματική Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό.

Ψηφίσματα

Το 11ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ, τέλος, με σχετικά ψηφίσματά του:

  • Χαιρετίζει την επιτυχία του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη, γιατί είναι το μόνο κόμμα που στέκεται δίπλα στους Αντιστασιακούς και στηρίζει τα αιτήματά τους.
  • Επίσης, εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους λαούς, στον ηρωικό λαό της Κούβας που αντιμετωπίζει τις λυσσαλέες επιθέσεις των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στους λαούς του Ιράκ, του Βιετνάμ κλπ.
  • Από την άλλη, καταγγέλλει τους τρομοκράτες ιμπεριαλιστές της ανίερης λυκοσυμμαχίας ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τους άδικους και παράνομους πολέμους που εξαπολύουν κατά των λαών. «Καταδικάζουμε με οργή και αγανάκτηση τα ανήκουστα εγκλήματά τους στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, αλλά στην πραγματικότητα για να βάλουν στο χέρι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους.

Με ψήφισμά τους, οι αντιπρόσωποι του 11ου Συνεδρίου της ΠΕΑΕΑ απαιτούν σεβασμό των αγωνιστριών και αγωνιστών της ΕΑ και του ΔΣΕ που «φεύγουν» απ' τη ζωή αδικαίωτοι, αφού όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τη λύση των προβλημάτων τους και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Ανάμεσα στα αιτήματα που προβάλλονται είναι και αυτά για:

Εξίσωση των Αναπήρων του ΔΣΕ με τους Ανάπηρους του Αλβανικού μετώπου και της Αντίστασης. Κατάργηση του ρατσιστικού όρου «Ελληνες το Γένος» για τον επαναπατρισμό όλων των πολιτικών προσφύγων. Για την ανέγερση Μουσείου και Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα. Να διδάσκεται στα σχολεία και στη νεολαία η πραγματική Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης. Διεκδίκηση του κατοχικού αναγκαστικού «δανείου» και αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα κ.ά.

Ψήφισμα - καταγγελία των συνέδρων εκδόθηκε, επίσης, για τις φασιστικές μεθόδους φίμωσης και αποκλεισμού από την πολιτική ζωή της Ουγγαρίας του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Κόμματος που διώκεται από την κυβέρνηση με γελοίες κατηγορίες. Εν ονόματι των χιλιάδων Ελλήνων αγωνιστών της ΕΕ που εκπροσωπούμε, τονίζεται, ζητάμε από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας να σταματήσει αμέσως κάθε ποινική και πολιτική δίωξη εναντίον της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος. Απαιτούμε την ανάκληση κάθε μέτρου σε βάρος της ελεύθερης δράσης των Κομμουνιστών στην Ουγγαρία. Τέλος, με άλλα ψηφίσματα εκφράζουν τη συμπαράστασή τους:

Στους μαθητές και τους δασκάλους τους που αγωνίζονται για πραγματικά δημόσια δωρεάν Παιδεία και σχολειά που να λειτουργούν σωστά.

Στην Τουρκάλα αγωνίστρια που διώκεται άδικα από την κυβέρνηση της Τουρκίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ