Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικαστέες οι διώξεις δικαστών για συνδικαλιστική δράση

Σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ συζητήθηκε χτες στη Βουλή

Η κυβέρνηση οφείλει να καταδικάσει τα φαινόμενα πειθαρχικών διώξεων δικαστών, λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αχιλλέας Καταρτζής, κατά τη διάρκεια συζήτησης Ερώτησής του για τις διώξεις που υφίστανται 3 δικαστές. Οι δικαστικοί λειτουργοί με υπόμνημά τους προς τα αρμόδια όργανα ζήτησαν να εξεταστούν δημοσιεύματα που αφορούν τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, επιχείρησε να καλύψει την έναρξη πειθαρχικών διώξεων πίσω από το επιχείρημα της ...«ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης». Οπως είπε, «δεν υπάρχει καμία πειθαρχική δίωξη», αλλά «διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τα αρμόδια θεσμικά όργανα», προκειμένου να εξεταστεί αν οι 3 δικαστικοί λειτουργοί, με την αναφορά που απέστειλαν, εξέθεσαν εν γνώσει τους το κύρος της Δικαιοσύνης. Επισήμανε, μάλιστα, ότι πρέπει «να αφήσουμε τα όργανα αυτά ελεύθερα και ανεπηρέαστα».

«Είναι γνωστό και το πώς επιλέγεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση», σημείωσε ανταπαντώντας στα περί «ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» ο Αχιλλέας Καταρτζής. Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας ότι «δεν έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη, βρισκόμαστε όμως στην αφετηρία της» και αναφέρθηκε στο υπόμνημα που έστειλαν στον αρμόδιο προϊστάμενο. «Είναι ή δεν είναι μια καθ' όλα συνδικαλιστική δραστηριότητα;» αναρωτήθηκε ρητορικά ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «είναι φίμωση η διενέργεια προκαταρκτικής εξέταση» και «είναι σαφές το μήνυμα», που θέλει να δώσει η ηγεσία της Δικαιοσύνης. Απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, τόνισε ότι πρέπει «να πάρει καθαρή θέση η κυβέρνηση. Θα ανεχθεί τέτοιου είδους διώξεις που οδηγούν στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας;» θυμίζοντας ότι «η δίωξη έχει συναντήσει την αντίδραση και των άλλων δικαστικών ενώσεων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ