Τρίτη 23 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ

ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑΝΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Αποδείχτηκε αναξιόπιστο το κράτος μη εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του προς το ασφαλιστικό σύστημα. Και την ευθύνη, που δεν εφαρμόζονται οι σχετικοί νόμοι για την κρατική χρηματοδότηση, την έχει η κυβέρνηση, η οποία αναζητεί άλλες λύσεις για το ασφαλιστικό» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ: «Ομηρος των ανταρτών. Ο Καραμανλής βάζει στο ράφι τα μεγάλα θέματα της κυβερνητικής ατζέντας. Σε άτακτη υποχώρηση για όλα τα μεγάλα θέματα που είχε στην ατζέντα της οδηγείται η κυβέρνηση μπροστά στη γενικευμένη ανταρσία βουλευτών» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

ΕΝΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ ...ΔΕΞΙΑ: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ αντί να συνεχίζουν τις ανυπόφορες αντεγκλήσεις τους, θα ήταν καλύτερο να μιλήσουν ιδεολογικά και να μας πουν αν θα αλλάξουν επιτέλους το πιο αποκρουστικό κρατικό μοντέλο που υπάρχει στην Ευρώπη (...) σήμερα ο βασικός ανταγωνισμός είναι ο ανταγωνισμός που υπάρχει ανάμεσα στα φιλελεύθερα (καπιταλιστικά) καθεστώτα που ισχυρίζονται ότι έχουν πραγματώσει τη δημοκρατία και στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για μια περισσότερο εξισωτική και συμμετοχική μορφή δημοκρατίας (...) το ζήτημα δεν είναι μόνο να πάρει κανείς την εξουσία, αλλά και αν θα τροποποιήσει θεμελιακά το σημερινό διεφθαρμένο κυβερνητικό μοντέλο (εκτός και αν θέλει η πλευρά τούτη να διαπλάσει ένα αμερικάνικο πολιτικό σκηνικό με δύο συγγενή συντηρητικά κόμματα που θα εναλλάσσονται συχνά στην εξουσία)» (ο Γρηγόρης Καλφέλης, καθηγητής Νομικής στο ΑΠΘ / ΤΑ ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ