Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Οχτώβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9911

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της
  • Αγώνας με κριτήριο τα συμφέροντα και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων
  • Ενταση της δράσης για την επιτυχία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ, στις 7 Νοέμβρη

Με την έναρξη, τη βδομάδα που πέρασε, του «κοινωνικού διαλόγου» και τη δημοσιοποίηση της αναλογιστικής μελέτης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ, γίνονται ακόμα πιο καθαρές οι δυο γραμμές που συγκρούονται και στο ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και εργοδότες συμφωνούν στην ανάγκη να καρατομηθούν παραπέρα τα εναπομείναντα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Στον αντίποδα, το ΚΚΕ και οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα δίνουν με κάθε μέσο τη μάχη, για να αποκαλυφθεί ο πραγματικός χαρακτήρας της επίθεσης, να καταδικαστούν πολιτικά και συνδικαλιστικά οι ένοχοι, να μπουν ισχυρά εμπόδια και να βρεθούν οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων στο προσκήνιο της πάλης, με πρώτο σταθμό τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη, αποκαλύπτοντας ότι οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση πάνε χέρι χέρι με την ένταση της επίθεσης στις εργασιακές σχέσεις από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών.


ΣΕΛ.  2  -  5

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΠΠΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΠΠΑΣ

ΔΥΤΙΚΗ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Ο εφιάλτης της πλημμύρας

Σήμα κινδύνου για ενδεχόμενες πλημμύρες, εκπέμπουν οι κάτοικοι οχτώ περιοχών της Δυτικής και της Ανατολικής Αττικής, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ».

Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων υποδομής, το μπάζωμα των ρεμάτων και η καταστροφή των δασών είναι οι αιτίες, που γι' αυτούς η παραμικρή νεροποντή μετατρέπεται σε εφιάλτη. Αιτίες, που οφείλονται στην εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  10  -  11



ΛΑΪΚΗ ΣΤΕΓΗ
Κάτω από τη διαχείριση των τραπεζών

Αύξηση 2.200% για τη μάζα των στεγαστικών δανείων στην τελευταία 10ετία. Πάνω από 8,5 δισ. ευρώ τα κέρδη των τραπεζών στην τελευταία 6ετία.


ΣΕΛ.  13
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Με ποια πολιτική ωφελούνται οι μικροπαραγωγοί

Αρθρο του Γιάννη Σφυρή, υπεύθυνου του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  19
ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
Δράση για την απελευθέρωσή τους

Νέο κάλεσμα για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών, ανακοίνωσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Αβάνα το κουβανικό παράρτημα του Δικτύου της Υπεράσπισης της Ανθρωπότητας.


ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ