Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9910

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ ΣΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ
Οι λαοί να καταδικάσουν την αντιλαϊκή Συνθήκη και την ΕΕ
  • Οι αποφάσεις της Συνόδου του Συμβουλίου της ΕΕ στη Λισαβόνα για τη «Μεταρρυθμιστική Συνθήκη», ενισχύουν παραπέρα τον αντιδραστικό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Οι λαοί χρειάζεται να απαιτήσουν τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων που θα καταδικάσουν τη νέα εκδοχή του «ευρωσυντάγματος». Να ενταθεί και να δυναμώσει στους λαούς το ρεύμα της αμφισβήτησης της απειθαρχίας, της ανυπακοής στα κελεύσματα της ΕΕ του κεφαλαίου.

ΣΕΛ.  6   -   7

Διεύρυνση στα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των εργαζομένων

Οι θέσεις του ΚΚΕ έχουν κριτήριο τα συμφέροντα και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με αύξηση των συντάξεων, μείωση των ορίων ηλικίας και άλλα αιτήματα που επανειλημμένα έχει προβάλει το Κόμμα μας

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το σύνολο της Κοινωνικής Ασφάλισης, την υφιστάμενη αντιασφαλιστική νομοθεσία (νόμοι Σιούφα και Ρέππα), το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων ζούνε με συντάξεις πείνας, καθώς και για τις προωθούμενες νέες ανατροπές, κατέθεσε χτες στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Σύμφωνα με την Επίκαιρη Ερώτηση:

«Για δεκαετίες το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία λεηλατούν τα ασφαλιστικά ταμεία, με τη μεγάλη εισφοροδιαφυγή, την ανασφάλιστη εργασία, την άτοκη ή με χαμηλούς τόκους χρησιμοποίηση, των αποθεματικών που υφίστανται για πολλά χρόνια σοβαρές απώλειες από τον χρηματιστηριακό και τραπεζικό τζόγο.

Η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας ως μέσο τον προσχηματικό "κοινωνικό διάλογο", οργανώνει νέα σφοδρή, αντιλαϊκή επίθεση.

Στόχος της είναι η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, η μείωση των συντάξεων, γενικότερα η κατάργηση δικαιωμάτων και η οικοδόμηση ενός ασφαλιστικού συστήματος που σε συνδυασμό με την εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας θα φορτώνει συνεχώς περισσότερα βάρη στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, απαλλάσσοντας το κράτος και τους επιχειρηματίες από τις υποχρεώσεις τους.

Προωθεί τον αποχαρακτηρισμό Βαρέων - Ανθυγιεινών και Επικίνδυνων Επαγγελμάτων (ΒΑΕ).

Ετοιμάζει επέκταση της αύξησης του ορίου ηλικίας για ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται πριν το 65ο έτος της ηλικίας».


ΣΕΛ.  8   -   11


ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Λουτρό αίματος

Η διπλή βομβιστική επίθεση, με την οποία «υποδέχτηκαν» την πρώην πρωθυπουργό, Μπεναζίρ Μπούτο, οι αντίπαλοί της, είχε σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 140 νεκρούς.


ΣΕΛ.  15
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Αισιόδοξα μηνύματα

Από κάθε χώρο δουλιάς εκπέμπεται το αισιόδοξο μήνυμα ότι αυτό που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι με τη Γενική τους Συνέλευση θα το συνεχίσουν και θα δώσουν ταξικό προσανατολισμό στο σωματείο.


ΣΕΛ.  10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ - FIR
Ξεκίνησε το 14ο Συνέδριο

Ξεκίνησε χτες, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το 14ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων (FIR) με τη συμμετοχή πολλών ξένων και Ελλήνων αντιστασιακών αντιπροσώπων.


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ