Τρίτη 23 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ
ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης

Απλήρωτοι για μήνες (από τρεις μέχρι και εννιά) παραμένουν πάνω από 1.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις των ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης (Μενεμένης, Αμπελοκήπων, Νεάπολης, Λαγκαδά, Αγ. Παύλου, Ευόσμου, Πανοράματος). Ηδη σε ορισμένους Δήμους γίνονται απολύσεις, ενώ κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν πήρε απόφαση να μεταφέρει στις υπηρεσίες των Δήμων τους εργαζόμενους των δημοτικών επιχειρήσεων που οι συμβάσεις τους μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου. Με Ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου απαιτούν να πληρωθούν άμεσα και έντοκα οι εργαζόμενοι και να μεταφερθούν στις υπηρεσίες των Δήμων οι εργαζόμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων που οι συμβάσεις τους μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου.

Εποχικό επίδομα

Τη χορήγηση ειδικού εποχικού επιδόματος (αρ. 22, παρ. 1 του Ν. 1836/89) στους εκατοντάδες εργαζόμενους που απασχολούνται στα μικρά τυροκομεία όλης της χώρας, πολλοί από τους οποίους δεν κατοχυρώνουν δικαίωμα επιδόματος ανεργίας, απαιτεί το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής.

«Βαλκάν Εξπορτ»

Τις ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που με την πολιτική τους διευκόλυναν τον ιδιοκτήτη της «Βαλκάν Εξπορτ» να προχωρήσει σε απολύσεις και στα πλαίσια αλλαγής του αντικειμένου της εταιρείας, να σταματήσει την παραγωγική διαδικασία, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Απασχόλησης. Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν στις απολύσεις συνδικαλιστών και στις συνέπειες που θα έχει το κλείσιμο της επιχείρησης και για τους εκατοντάδες μικροεπαγγελματίες της περιοχής. Σ' αυτήν την κατεύθυνση απαιτούν την ανάκληση των παράνομων απολύσεων και τη διασφάλιση των εργαζομένων.

Επισιτισμός - Πάτρα

Στις 10/10 δύο νέοι εργαζόμενοι δικάστηκαν στην Πάτρα με την κατηγορία του «εκβιασμού» γιατί ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους και την τήρηση της ΣΣΕ από τον ιδιοκτήτη της καφετερίας «IDEAL», όπου εργάζονταν. Ο ιδιοκτήτης, προκειμένου να τους τρομοκρατήσει, κάλεσε την αστυνομία, η οποία τους συνέλαβε, όταν αυτοί πήγαν στην καφετερία για να τον συναντήσουν. Αν και οι δύο νέοι αθωώθηκαν, αυτό το περιστατικό αποκαλύπτει την ασυδοσία των επιχειρηματιών στον κλάδο του επισιτισμού, που στηρίζονται στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Απασχόλησης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Πρωτούλης και Ελπίδα Παντελάκη απαιτούν την τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης, ιδιαίτερα στον κλάδο του επισιτισμού, όπου βασιλεύει η «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία, το 8ωρο δεν υφίσταται, ενώ επιδόματα και λοιπές παροχές αποτελούν «απαγορευμένο καρπό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ