Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ
Με το φόβο μαζικών αντιδράσεων

ΜΟΣΧΑ.--

Τις συνέπειες ενός μαζικού ξεσηκωμού του ρωσικού λαού φοβάται η ρωσική κυβέρνηση ότι θα προκαλέσει ένα ενδεχόμενο κλείσιμο του Μαυσωλείου του Λένιν και επιδιώκει να θέσει το θέμα σε δημοψήφισμα. Αυτά τουλάχιστον υποστηρίζει ο επικεφαλής του προεδρικού τμήματος διοίκησης για θέματα ιδιοκτησίας, Βλαντιμίρ Κόζιν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ροσίισκαγια Γκαζέτα» που δημοσιεύτηκε χτες.

Οπως χαρακτηριστικά υποστήριξε για το θέμα ο Βλ. Κόζιν, «Θα επαναλάβω ό,τι έχω πει πολλές φορές: είμαι σίγουρος ότι τώρα δε θα πρέπει να πειράξουμε τίποτα», και υπογράμμισε ότι «μόλις τώρα απομακρυνόμαστε από την επανάσταση, τις ατέλειωτες πολιτικές μάχες, η χώρα άρχισε να ζει κανονικά, να δουλεύει και να πλουτίζει. Αλλά αν ακουμπήσουμε αυτό το ευαίσθητο θέμα, το κύμα σε ολόκληρη τη χώρα θα αναπτυχθεί και θα ξεσηκώσει τους γονείς μας, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας...».

«Οπωσδήποτε, μια νεκρόπολη στο κέντρο της χώρας μας είναι φανερό πως δεν έχει νόημα. Ομως ας αφήσουμε τους άλλους να το αποφασίσουν. Ο καλύτερος τρόπος είναι ένα δημοψήφισμα», υποστήριξε το στέλεχος του Κρεμλίνου και πρόσθεσε ότι «αν ένα 80% του πληθυσμού αποφασίσει ότι ο Λένιν θα πρέπει να ταφεί τότε θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση, αλλά όχι νωρίτερα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ