Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Υπέρ της πυρηνικής συμφωνίας ο Μπαραντάι

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-

Ανευ όρων στήριξη στην πυρηνική συμφωνία ΗΠΑ - Ινδίας παρείχε χτες, κατά την επίσκεψή του στο Νέο Δελχί, ο επικεφαλής της Διεθνούς Ενωσης για την Ατομική Ενέργεια, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντάι, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία για την οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας, παρά τις εσωτερικές αντιρρήσεις που εκφράστηκαν.

Οπως ισχυρίστηκε ο Μ. Ελ Μπαραντάι, η εν λόγω συμφωνία θα βοηθήσει την οικονομία της χώρας, μετά από τρεις δεκαετίες να προχωρήσει μπροστά. Δηλώσεις οι οποίες αποτελούν παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, συστήνοντας ακόμα και παράβλεψη των αντιρρήσεων του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού), που συμμετέχει στην κυβέρνηση και απειλεί με αποχώρηση εάν συναινέσει σε ένα σχέδιο το οποίο θα δεσμεύσει την εξωτερική πολιτική της Ινδίας στο άρμα της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής.

Θυμίζουμε πως παρά το ότι ο επικεφαλής της ΔΕΑΕ υπεραμύνεται του πυρηνικού προγράμματος της Ινδίας, χωρίς να ζητά αποδείξεις ότι δε χρησιμοποιείται στην πολεμική της βιομηχανία, ωστόσο, στην περίπτωση του Ιράν και του πυρηνικού του προγράμματος για την παραγωγή ενέργειας, απαίτησε αποδείξεις ότι δε διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ