Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Μέτρα κατά όποιου αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

ΚΑΪΡΟ.-

Σε ανοιχτή ρήξη, με όσες χώρες αποφασίσουν να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, προειδοποίησαν χτες ότι θα έρθουν οι χώρες - μέλη του Αραβικού Συνδέσμου. Η απόφαση αυτή, που εκδόθηκε στη διάρκεια της Υπουργικής Συνόδου μελών του Συνδέσμου που συνεδρίασαν στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, δεν είναι παρά υπενθύμιση μιας ανάλογης απόφασης που είχε παρθεί το 1980, αλλά και μια ευθεία προειδοποίηση με αφορμή την ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο Καμπ Ντέιβιντ, πως δηλαδή υπάρχει σχέδιο μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Το Συμβούλιο του Αραβικού Συνδέσμου ανακοίνωσε την παραπάνω απόφαση, επικαλούμενο και την απόφαση 478 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στο μεταξύ, με αφορμή τις τρέχουσες επαφές που θα έχει αυτό το διάστημα στη Νέα Υόρκη ο Γιάσερ Αραφάτ, στενοί συνεργάτες του Παλαιστίνιου ηγέτη, μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας της ΟΑΠ Φαρούκ Καντούμι, υποστήριζαν σε νέες δηλώσεις τους πως πάει για αναβολή η ανακήρυξη του Παλαιστινιακού Κράτους στις 13 του μήνα. Πάντως, το όλο θέμα θα καθοριστεί στην προγραμματισμένη για τις 9 και 10 του μήνα συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΑΠ στη Γάζα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ